LIGE NU: Kræver flere restriktioner

05/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De nye varianter af coronavirus bør få regeringen til at iværksætte flere tiltag for at bremse smittespredningen, mener SF's Pia Olsen Dyhr.

Mest læste i dag

Tirsdag er Pia Olsen Dyhr, partileder for SF, gået ud med en markant udmelding på Facebook.    Årsagen er den nye britiske variant af coronavirus, der får det til at løbe kold ned ad ryggen på partilederen.    "Det løber mig koldt ned af ryggen, når jeg ser billederne af ambulancer i kø til hospitalerne i London, fordi smitten er ude af kontrol.... Og får mig til at tænke på forårets billeder fra Bergamo i Italien. Hvor ligene bliver kørt væk på lastbiler," skriver Pia Olsen Dyhr og tilføjer:    "Corona er en skræmmende sygdom, som har alvorlige konsekvenser. Mange er døde, mange er indlagte, mange er smittede. Det er alvor."   Hun omtalter også den sydafrikanske mutation af virussen, der blev kendt af offentligheden mandag i denne uge. "   Nu muterer sygdommen så. Den britiske version. Den sydafrikanske version og måske flere. Vi stoppede den danske minkmutation, men andre har ikke ligeledes handlet, og det kan få store konsekvenser, desværre."

Kræver mere nedlukning

De to omtalte mutationer er mere smitsomme end den corona-variant, der betragtes som den gængse. 

"Den britiske er 70 % mere smitsom end den oprindelige. Den sydafrikanske vist endnu mere. Og ja den britiske er i Danmark. Derfor skal vi stoppe op nu og tage det dybt alvorligt. Der skal lukkes mere ned."   Det får partilederen til at kræve handling.    "Vi skal ikke gå i panik! Men vi skal udvise rettidig omhu, som vi gjorde i foråret. Det var klogt og nødvendigt, og sikrede at Danmark kom bedre igennem første bølge end mange andre. Lad os gøre det igen. Det kan vi godt."   Konkret ønsker Pia Olsen Dyhr mere nedlukning.    "Så lad flest mulige arbejde hjemme. Lad os få nødpasning i daginstitutionerne. Lad os mindske forsamlingsantallet. Som nogle bud. Jeg lytter gerne til andre."   Mandag afviste regeringen at daginstitutionerne skulle lukke på nuværende tidspunkt. Det skete efter, at Enhedslisten og SF havde foreslået, at det kunne være et sted, der burde sættes ind.
   

Anbefalet til dig