LIGE NU: Lukker endnu mere ned

13/1/21 10:07

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu lukkes endnu mere af Danmark ned, bekræftes det.

Lige nu er Danmark lukket ned. 

Det er nok gået de færrestes næse forbi. Indtil videre er de landsdækkende restriktioner gældende indtil søndag i denne uge ved midnat. Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog ved flere lejligheder de seneste dage peget på, at det formentlig er usadsynligt, at alle restriktioner ophæves. 

Det er til trods for at smittetallene de seneste dage har været lave. Bekymringen er dog, at den britiske corona-variant lige nu spreder sig i det danske samfund. Sundhedsmyndighederne regner med, at denne variant vil være den dominerende til februar. Varianten smitter mere, derfor handler det nu om at få kontakttallet så langt ned som muligt, har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fortalt. 

Nu tages endnu et skridt i den retning. Det fortæller Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S). 

I en måned

Onsdag har der været møde i Udvalget for Forretningsorden i Folketinget. 

Herefter kunne tingets formand, Henrik Dam Kristensen, fortælle, at man havde truffet beslutning om at lukke Folketinget ned. Det sker på baggrund af den aktuelle corona-situation i landet og for at hindre yderligere smittespredning. 

Indtil videre lukkes Christiansborg indtil midten af februar. 

Når politikerne ikke kan møde på arbejde, betyder det også, at de ikke kan arbejde som normalt. Derfor udskydes behandlingen af en del lovsforslag indtil videre. Konkret drejer det sig om 12 ud af de 28 lovforslag, der allerede er blevet fremsat, oplyses det.