LIGE NU: Mandag lempes flere danske restriktioner

Foto: Shutterstock

Mandag åbnes der op igen.

Netop nu holder justitsminister Nick Hækkerup (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) et kort pressemøde, hvor de redegjorde for planerne for genåbning. 

Pressemødet faldt efter, at regeringen var nået til enighed med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten om det første skridt i en genåbning af landet. 

"Vi har en forståelse med et flertal i Folketinget om en genåbning, som stiller sig meget tæt op ad det fundament, som eksperterne har givet," fortæller justitsminster Nicke Hækkerup (S) på pressemødet, inden han tilføjer: 

"Det betyder, at der kan åbnes for en stor del af detailhandlen for det udendørs kulturliv og for udendørs idræts- og fritidsinteresser med et forsamlingsloft på 25 personer." 

Helt konkret betyder det, at danskerne snart kan tage ud og handle ind igen. 

Læs også

Slår alarm: Bliver ulovligt i næste måned

Åbner her

1. marts åbner en stor del af detailhandlien op igen. Konkret drejer det sig om, at udsalgsvarebutikkerne - der har en størrelse på under 5000 kvadratmeter 

Derudover får større butikker også lov til at åbne, men de må ikke lukke lige så mange kunder hjem. 

På pressemødet kom det desuden frem, at der også bliver åbnet skoler i nogle landsdele. 

I Nord- og Vestjylland kan eleverne i landsdelenes grundskoler og efterskoler vendet tilbage på skolebænken. Det samme gælder afgangseleverne i grundskoler samt ungdomsuddannelser i Vest- og Nordjylland. I de samme områder åbner efterskolerne også.

På Bornholm får alle skoleelever lov til at vende tilbage på mandag. 

Læs også

Stine langer ud: Hold det for jer selv

 

 

 

Læs også