Lige nu melder Mette Frederiksen ud: Tallene er for høje

06/10/20 10:23

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen har i dag talt til den danske befolkning i forbindelse med folketingets åbning. Her fortæller hun, at sundhedsmyndighederne mener, at tallene er for høje.

Netop nu bliver der afholdt taler i forbindelse med folketingets åbning. Efter et kort udlæg fra det længstsiddende medlem, Bertel Haarder, skulle folketingets formand holde en kort tale, inden det blev tid til statsminister Mette Frederiksen.

Hun lagde sin tale ud med at tale om corona, hvor hun først gjorde status på situationen, som den er lige nu.

“De seneste tre uger har vi i gennemsnit haft 450 smittede om dagen og 120 indlagte, hvilket er det højeste tal siden maj. Indtil videre er det lykkedes os at bremse stigningen, inden den har fået for godt fat. Det har medført nye restriktioner, som desværre har været nødvendige.” lyder det fra Mette Frederiksen i åbningstalen, der blandt andet sendes live på DR1.

Smitten er for høj i forhold til årstiden

Derefter fortalte statsministeren, at selvom hun er positivt, så er antallet af smittede for højt i forhold til, hvad det burde være. Det mener sundhedsmyndighederne med tanke på, at vi er på vej ind i vinteren.

“Meget tyder på, at vi i Danmark, som situationen er lige nu, har styr på epidemien. Det skyldes ikke mindst, at vi er et af de lande, der tester mest. Sundhedsmyndighedernes vurdering er, at tallene er for høje, nu hvor vi går ind i vinteren.” lyder det fra statsministeren, der kommer med en opfordring.

“ Derfor har vi brug for alles indsats igen. Regeringen vil snart præsentere et varslingssystem, der giver mere forudsigelighed, når smitten stiger,” lyder det fra statsministeren.

Hvornår det nye varslingssystem bliver præsenteret, melder Mette Frederiksen dog ikke ud om.