LIGE NU: Mette Frederiksen afviser

08/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren har netop udtalt sig til pressen.

Mest læste i dag

Mandag er en af de dage, som mange børn har glædet sig til. I dag begynder de nemlig i skolen igen efter at have været sendt hjem siden december. 

Skoler over hele landet stod mandag morgen klar til at byde eleverne fra 0. til 4. klasse velkommen igen. Disse elever de de eneste, der i første omgang får lov til at vende tilbage.

Det kommer dog til at tage noget tid, inden resten af samfundet lukker op igen. Det bekræfter statsminister Mette Frederiksen (S) mandag. 

Det er fortsat frygten for de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at fastholde restriktionerne. Selvom de daglige smittetal har været dalende i en længere periode, så registrerer sundhedsmyndighederne flere og flere tilfælde med den britiske variant.

Denne forventes at blive den dominerende variant her i landet i løbet af den næste måned.

Det vides endnu ikke, hvordan dét vil påvirke den igangværende epidemi, derfor lukkes landet ikke mere op i denne omgang. 

Derfor kan mere ikke åbnes

Mandag morgen havde Mette Frederiksen forladt Christiansborg. Statsministeren fejrede de yngste elevers tilbagevenden til klasseværelserne med et besøg på en folkeskole. 

Statsministeren besøgte Allerslev Skole, der ligger i Lejre på Midtsjælland. Hun fik en privat rundvisning, men efterfølgende svarede Mette Frederiksen på spørgsmål fra pressen. 

Under denne seance afviste statsminister Mette Frederiksen blankt, at der kan åbnes yderligere lige nu. 

"Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol," udtaler Mette Frederiksen - og tilføjer:

"Selv om tallene ser godt ud på overfladen, ligger den britiske variant og ulmer. Derfor kan vi ikke lave en større genåbning, selv om vi gerne vil det."

 

Anbefalet til dig