LIGE NU: Mette Frederiksen afviser

Foto: Shutterstock

Statsministeren afviser nu, at det har interesse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser nu, at regeringen er interesseret i at købe doser af Sputnik V, der er navnet på den russisk-udviklede coronavaccine. 

Statsministeren understreger, at hun mener, at der her til lands kun skal bruges vacciner, der er godkendte af det Europæiske Lægemiddel Agentur. 

"Vi skal kun bruge vacciner i Danmark, der er godkendte af EMA. Det er den russiske vaccine ikke," udtaler statsministeren. Udtalelserne faldt da Mette Frederiksen svarede på spørgsmål fra journalister efter statsministerens besøg på et vaccinationcenter i Roskilde.

Læs også

Sorte orme? - Nu kommer forklaringen på mundbinds-video

Har købt mange

Mette Frederiksen mener ikke, at der er nogen grund til at købe et lager Sputnik V-vacciner ind, mens man venter på en eventuel godkendelse.

"Hvorfor købe en vaccine, der ikke er godkendt, når vi i Danmark har købt rigtig mange," fortæller hun. 

 

For blot et par måneder siden, lød det dog anderledes. I slutningen af februar udtalte Mette Frederiksen, at Danmark gerne betalte en god pris for overskuds-vacciner frra andre lande. 

 

"Vi forsøger jo at få så mange vacciner som muligt. Så hvis nogen har et overskud af vacciner, skal de bare sige til. Vi henter dem gerne. Og vi betaler også gerne en god pris for dem."

 

I Ungarn har man købt og bruger Sputnik V-vaccinen. 

Læs også

Orker bare ikke: Nu straffes ung mand for Bilka-tur

 

 

 

 

Læs også