LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder i dag

Foto: Shutterstock

Denne uge ser også ud til, at komme til at dreje sig om genåbning af landet.

Netop nu slår butikker over hele landet deres døre op for første gang sidsen sidste år. 

Det sker som et led i Danmarks genåbning, hvor en stor del af landets detailhandel nu har fået lov til at åbne. Det blev offentliggjort i sidste uge, hvor regeringen onsdag på to pressemøder redegjorde for den beslutning samt en række regionale åbninger.

Allerede mandag begynder arbejdet med næste skridt af genåbningen, fortæller Statsministeriet i en pressemeddelse.

"Statsminister Mette Frederiksen har inviteret partilederne til bilaterale drøftelser om den videre genåbning af samfundet, udrulningen af vacciner og den langsigtede strategi for håndteringen af pandemien," skriver Statsministeriet.

Desuden oplyses det, at møderækken netop i dag. 1. marts. 

Læs også

DMI med dyster melding på første forårsdag

Har været lave

I pressemeddelelsen tilskriver Mette Frederiksen borgerne en del af æren for, at smittetallene i en periode har været på et lavt niveau

”Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

"Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne – selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt."

Mette Frederiksen lægger i pressemeddelelsen op til samarbejde med de andre partier.  

"Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an.”

Læs også

Næste tirsdag siger droning Margrethe "på gensyn"