LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til møde i dag

20/1/21 07:47

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren har indkaldt til senere i dag.

Tirdsdag i denne uge var der partilederdebat. 

Et af de emner, som blev debatteret, var coronavirussen. Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fra talerstolen fast, at selvom de daglige smittetal for tiden befinder sig på et lavt niveau, er vi endnu ikke i mål. Det er særligt den britiske variant af coronavirus, der bekymrer regeringen. 

Varianten fra Storbritanien er ikke farligere end den gængse variant af coronavirus, men den smitter mere. Samtidig er der også blevet fundet en variant i Sydafrika. Den ved Sundhedsmyndighderne, ifølge Mette Frederiksem. endnu ikke så meget om, men den er i Danmark. En rejsende, der kom hjem til Danmark fra en tur i Dubai, har bragt den med sig til landet.

Derfor understregede Mette Frederiksen også, at hun ikke mener, at det er tiden at åbne op for landet. Faktisk kan alle eller nogle af de gældende restriktioner blive forlænget. 

 

 

"I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar," sagde statsminister Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol. 

"Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, allerede i dag, for det er et kritisk sted."

Onsdag har statstsministeren kaldt de andre partiledere til et virtuelt møde, der finder sted klokken 16.15. Den bekræfter Dansk Folkepartis partileder Kristian Thulesen Dahl over for Ritzau. Der er så vidt vides kun et emne på dagsordenen, og det er "vacciner". Hvad partierne mere præcist skal tale om vides endnu ikke. 

Tirsdag kom det også frem, at Danmark i denne uge kun modtager halvt så mange vaccinedoser fra BioNTech og Pfizer, som det var planen.