LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

18/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fredag holder statsministeren pressemøde.

Mest læste i dag

Fredag er der igen pressemøde om den aktuelle coronasituation i Danmark. Det fortæller Statsministeriet, der netop har indkaldt til pressemøde. 

Pressemødet vil foregå i Spejlsalen, som danskerne efterhånden kender. Salen har dannet ramme om nogle af de store tv-transimitterede pressemøder, som mange danskere så med på særligt under forårets coronaudbrud.  

Endnu er der ikke meget kendt om pressemødet, men Statsministeriet fortæller i indkaldelsen at pressemødet vil adressere den aktuelle coronasituation i Danmark. 

Pressemødet finder sted fredag eftermiddag klokken 14. 

Smitten stiger

De seneste uger er antallet af smittede i Danmark steget. 

Stigningen i antallet af coronasmittede fortsatte torsdag. Det viste de nye tal fra Statens Serum Institut, som er blevt offentliggjort torsdag først på eftermiddagen. 823 var i løbet af de seneste to dage blevet testet positive for coronavirus i Danmark, ifølge instiuttet. Det seneste døgn - fra onsdag til torsdag - var tallet 453. 

Der skete ligeledes en stigning i antallet af indlagte. 9 nye var blevet indlagt på landets hospitaler. Det betyder, at i alt 60 personer torsdag er indlagt med coronavirus. 

Der udkom ikke nye coronatal onsdag. Det skyldets en teknisk fejl, der bl.a. også bevirkede, at 49 danskere fejlagtigt fik besked om, at de var smittet med coronavirus. Dette var ikke sandt. Fejlen gjorde dog, at Statens Serum Institut valgte ikke at offentliggøre de daglige coronatal onsdag i denne uge. 

 

Anbefalet til dig