LIGE NU: Mette Frederiksen kalder situation "helt tydeligt bekymrende"

16/10/20 09:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren udtaler sig nu.

Fredag har Mette Frederiksen lavet et opslag på sin Facebook side. Her understreger statsministeren igen den alvorlige situation, som landet står i som følge af coronavirussen.

Det sker i opslaget, som er lavet fra Belgiens hovedstad Bruxelles, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) i disse dage deltager i EU-topmøde. Udover Storbritaniens forestående exit fra unionen, så er coronaen et af de emner, der fylder på dagsordenen. 

"Det er et topmøde i covid’s tegn. Og med rette," skriver Mette Frederiksen, inden hun understreger: "Det er, hvad der optager os allesammen."

Tydeligt bekyrende

Statsministeren fortæller, at den situation som Europa samlet set står i nu bekymrer lederne. Rundt omkring på kontinentet strammer regeringen og myndigheder nu igen skruen og indfører restriktioner, som man håber kan holde smitten i skak. 

Netop de erfaringer, som de enkelte landet har gjort sig i det forløbne otte måneder fyldte noget på topmødet, fortæller Mette Frederiksen. 

"Udviklingen i Europa lige nu er helt tydeligt bekymrende, og det brugte vi tid på at tale om i går aftes - med hvert lands oplevelser af situationen," udtaler Mette Frederiksen.

Statsministeren understreger ligeledes, at selvom der er grænser imellem, så står medlemslandene sammen, når det kommer til at vinde kampen mod coronavirus. 

"Og et fælles mål om at skulle håndtere den."