LIGE NU: Mette Frederiksen med trist melding om danske restriktioner

19/1/21 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren siger, at de danske restriktioner kan blive forlænget allerede i dag.

Tidligere tirsdag havde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) en god nyhed. Han fortalte nemlig på Twitter, at kontakttallet er faldet. Det er nu på 0,6.

Ministeren understreger dog, at det er en vis usikkerhed forbundet med tallet. Årsagen er den smitsomme britiske variant af coronavirus, der netop nu breder sig i landet. 

"Kontakttal er beregnet til 0,6. Nedenunder har den britiske variant næsten fordoblet sin andel af de smittede ift ugen før," skriver Magnus Heuncike på Twitter, inden han tiflføjer: 

"Men der er stor usikkerhed. Antal indlagte stadig for højt, skal bankes ned før cluster B117 overtager den danske epidemi." 

Det lavere kontakttal er dog ikke ensbetydende med, at landet står for at blive lukket op. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag, da der var partilederdebat i Folketinget. 

Kan forlænges i dag

Fra Folketingets talerstol understregede statsministeren, at hun fortsat ser med stor alvor på coronakrisen. 

"I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar," siger statsminister Mette Frederiksen (S), inden hun tilføjer:

"Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, allerede i dag, for det er et kritisk sted."

27. december gik sundhedsmyndighederne i gang med vaccinationen af danskerne. Inden partilederdebatten for alvor gik i gang, så gav Mette Frederiksen ligeledes en status på hvor mange dankere, der nu er vaccineret. 

"Samtidig udruller vi vaccinerne så hurtigt, vi overhovedet kan. Omkring tre procent af danskerne er nu vaccineret, det er den højeste andel i EU, og vi gør, hvad vi kan, for at få frigivet flere vacciner hurtigere."