LIGE NU: Mette Frederiksen reagerer på chokmelding

08/10/20 11:11

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig.

Torsdag er en travl dag i Folketinget. Her finder den traditionsrige åbningsdebat sted. Debatten varer ofte hen ved 12-timer, så der venter de folkevalgte en lang arbejsdag. En sag fylder formentlig mere i dag, end mange ville have troet for et døgn siden. Onsdag sprængte nu forhenværende partileder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, da han satte navn på det folketingsmedlem, der havde taget hans partifælle Lotte Rod på låret. Det var ham selv. 

Omkring klokken 18 onsdag aften trådte Morten Østergaard ud foran Den Sorte Diamant i København, hvor partiet havde afholdt et næsten syv timer langt krisemøde, der endte med, at Østgaard trak sig som politisk leder. Det overraskede mange, men Morten Østergaard understregede selv, at det ikke i lige så høj grad var hånden på låret for ti år siden, der kostede ham jobbet, men snarere hans håndtering af sagen.

Sætter stor pris på Morten Østergaard

I forbindelse me åbningsdebatten har statsminister Mette Frederiksen (S) reagereret på chokmeldingen om, at det nu er Sofie Carsten Nielsen, der er partileder hos de Radikale. Det gjorde statsministeren, da hun mødte pressen på Christiansborgs gange. 

"Først og fremmest vil jeg gerne have lov til at takke Morten et rigtig godt samarbejde. Vi har været kolleger her på Christiansborg igennem mange år. Jeg kan roligt sige i med- og i modgang," siger Mette Frederiksen til nyhedsbureauet Ritzau, inden hun fortsætter:

"Vi var tætte kolleger, da vi sad i regering sammen som ministre, vi har været partilederkolleger sammen igennem ganske mange år. Jeg sætter meget pris på Morten Østergaard og vores samarbejde." 

Morten Østergaard fortalte på det improviserede og følelseladede pressemøde onsdag aften, at det var hans plan at fortsætte i politik, men at han det næste tid forventer at koncentrere sin energi om sin familie.