LIGE NU: Mette Frederiksen sendes i isolation

Foto: Shutterstock

Statsministeren skal i corona-karantæne.

Torsdag fortæller Statsministeriet, at statsminister Mette Frederiksen er rejst til Bruxelles for at deltage i det ekstraordinære møde i Det Europæiske Råd. Mødet vil finde sted torsdag og fredag og vil blandt andet handle om EU’s relation til Kina, herunder handels- og klimapolitik.

Desuden forventes en drøftelse af en række andre udenrigspolitiske emner, der blandt andet omfatter situationen i det østlige middelhav og forholdet til Tyrkiet. Endelig er også det indre marked og digitalisering på dagsordenen, hvor man blandt andet skal drøfte EU’s konkurrenceevne i lyset af den økonomiske genopretning efter COVID-19.

Det er sådan set ikke så ualmindelig. Verdensledre diskuterer ofte storpolitik. Denne gang sendes statsminster Mette Frederiksen (S) dog i isolation, når hun igen ankommer til Danmark. 

Læs også

"Min mand var utro med min mor, mens jeg lå på mit dødsleje. Nu er de gift"

Har skarp deadline

Det fortæller ministeriet. De udtaler. 

"Statsministeren vil efter hjemkomsten fra Bruxelles fredag opholde sig i selvisolation, indtil et negativt COVID-19-testresultat foreligger. I henhold til de gældende retningslinjer for erhvervsrejser, som regeringen har besluttet også gælder for ministerrejser, vil testen for smitte med COVID-19 blive foretaget tidligst fire dage efter afrejsen fra Danmark."

Ministeriet oplyser iøvrigt, at testen vil blive gennemført i dialog med Rigshospitalet med henblik på, at et testresultat foreligger, inden en meget konkret deadline. 6. oktober skal statsminister Mette Frederikense nemlig deltage i Folketingets åbning, hvor statsministeren ifølge grundloven skal afgive en mundtlig redegørelse. Det er målet, at Mette Frederiksen fortsat skal kunne deltage i denne begivenhed. 

Læs også

Remee i stor sorg: Bryder grædende sammen