LIGE NU: Mette Frederiksen sendes i isolation

01/10/20 10:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren skal i corona-karantæne.

Torsdag fortæller Statsministeriet, at statsminister Mette Frederiksen er rejst til Bruxelles for at deltage i det ekstraordinære møde i Det Europæiske Råd. Mødet vil finde sted torsdag og fredag og vil blandt andet handle om EU’s relation til Kina, herunder handels- og klimapolitik.

Desuden forventes en drøftelse af en række andre udenrigspolitiske emner, der blandt andet omfatter situationen i det østlige middelhav og forholdet til Tyrkiet. Endelig er også det indre marked og digitalisering på dagsordenen, hvor man blandt andet skal drøfte EU’s konkurrenceevne i lyset af den økonomiske genopretning efter COVID-19.

Det er sådan set ikke så ualmindelig. Verdensledre diskuterer ofte storpolitik. Denne gang sendes statsminster Mette Frederiksen (S) dog i isolation, når hun igen ankommer til Danmark. 

Har skarp deadline

Det fortæller ministeriet. De udtaler. 

"Statsministeren vil efter hjemkomsten fra Bruxelles fredag opholde sig i selvisolation, indtil et negativt COVID-19-testresultat foreligger. I henhold til de gældende retningslinjer for erhvervsrejser, som regeringen har besluttet også gælder for ministerrejser, vil testen for smitte med COVID-19 blive foretaget tidligst fire dage efter afrejsen fra Danmark."

Ministeriet oplyser iøvrigt, at testen vil blive gennemført i dialog med Rigshospitalet med henblik på, at et testresultat foreligger, inden en meget konkret deadline. 6. oktober skal statsminister Mette Frederikense nemlig deltage i Folketingets åbning, hvor statsministeren ifølge grundloven skal afgive en mundtlig redegørelse. Det er målet, at Mette Frederiksen fortsat skal kunne deltage i denne begivenhed.