LIGE NU: Mette Frederiksen udtaler sig om de danske restriktioner

11/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu reagerer statsministeren.

Mest læste i dag

Lige nu er hele Danmark lukket. 

Ifølge de gældende retningslinjer, så varer det gældende restriktioner denne uge ud. Derfor er manges øjne i disse dage fæstnet på statsminister Mette Frederiksen (S) for at finde ud af, hvorvidt smitten tillader, at der kan åbnes end my mere op for samfundet igen. Lige nu holder butikker lukket, skolebørnene undervises virtuelt derhjemme og restaurantrant personalet går og trippe for at komme på atbejde igen. 

Derfor var netop åbningen af Danmark også et af omdrejningspunkterne, da Mette Frederiksen søndag stillede op i et stort anlagt interview i TV2 Nyhederne. Her interviewede stationens politiske redaktør Troels Mylenberg statsministeren, ligesom hun også svarede på spørgsmål fra en række borgere. 

I løbet af interviewet satte statsminister Mette Frederiksen (S) et par ord på det spørgsmål, der lige nu er på alles læber. 

Peger i denne retning

Det tyder, ifølge statsministeren, ikke decideret på, at landet står forude for en stor genåbning, selvom de daglige smittetal har været lave. Årsagen er den såkaldte britiske variant af coronavirus, der forventes at blive den dominerende i Danmark i februar. Varianten smitter mere, derfor vil regeringen gernen have kontakttallet til at falde mest muligt, inden den det sker.

 "Det er ikke særlig sandsynligt, at vi kommer til at ophæve hverken alle restriktioner eller de fleste af restriktionerne," udtalte statsministeren i interviewet på TV2. 

Nærmere kommer Mette Frederiksen det ikke. Hun indikerer dog, at en stor genåbningen formentlig ikke venter i næste uge.

 

"Men der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning af Danmark, desværre."

Det ventes, at regeringen vil give besked om ophævning eller forlængelse af restriktionerne i løbet af denne uge. 

 

Mest læste

Anbefalet til dig