LIGE NU: Nedslående corona-besked

Nyheder
Foto: Shutterstock
På trods af flotte tal, kommer SSI-direktør Henrik Ullum nu med en nedslående melding.

Lige nu læser andre også

De seneste 24 timer er 470 personer blevet bekræftet smittet med coronavirus.

De nye tilfælde blev fundet blandt 129.002 prøver. Dermed er positivprocenten på 0,36. Der er sket 11 dødsfald og 33 nye indlæggelser. 

 

Tirsdagens smittetal var på 366 nye tilfælde og en positivprocent på 0,43. Så dagens smittetal er højere, men til gengæld er positivprocenten lavere. Det oplyser Statens Serum Institut

Men på trods af, at tallene ved første øjekast ser pæne ud - så er der altså ikke nogen grund til at juble endnu.

Lige nu løber nedlukningen foreløbigt frem til den 28. februar - og om der bliver genåbnet mere herefter, det står stadig uvist. I mandags kunne de mindste elever fra 0. - 4. klasse vende tilbage på skolebænken, men eventuelle stigninger i tallene efter skolernes genåbning for de mindste, vil man først kunne se senere - derfor er det også for tidligt endnu, at vurdere om der kan åbnes mere om. Det skriver TV 2.

"Vi har lempet en lille smule ved at sende de yngste i skole, og det er klart, at det giver noget mere aktivitet i samfundet. Derfor må vi se, hvordan det påvirker kontakttallet for B117 og smittesituationen generelt, før vi taler om at lempe," lyder det fra direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum. 

Han fortæller også, at der hele tiden ses på scenarier for hvordan der eventuelt kan hæves nogle restriktioner. Her ses der på et samlet billede fortæller han - og ikke kun for kontakttallet for den britiske coronavarian B117.

Må vente lidt endnu

Henrik Ullum vuderer at de nuværende restriktioner og den øgede smittesporing har været med til den positive udvikling i tallene.

Tirsdag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke, at kontakttallet for alle smittetilfælde var steget fra 0,7 til 1,0.    Christian Wejse der er afdelingslæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital er enig i, at der ikke bør tages nogen beslutning om at lempe restriktionerne lige nu.
"Kontakttallet isoleret set giver ikke anledning til at åbne mere. Men det er rigtig positivt, og hvis det fortsætter nedad, kan det godt være, der kan åbnes mere. Men det er ikke lige nu," siger han.   Danskerne må derfor fortsat væbne sig med tålmodighed og vente lidt endnu, med at få vished om hvorvidt mere af samfundet kan genåbnes efter den 28. februar. 

Anbefalet til dig