LIGE NU: Ny corona-melding fra Mette Frederiksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Statsministeren sætter nu ord på landets corona-situation.

Mest læste i dag

I et nyt opslag på Facebook sætter statsminister Mette Frederiksen (S) nogle ord på, hvordan Danmarks aktuelle corona-situation er.    "I min nytårstale sagde jeg, at januar og februar ville teste vores udholdenhed. Det skal jeg love for, at de har gjort – og stadig gør! Nye mutationer har givet os en alvorlig advarsel. Og de er en udfordring for os lige nu," skriver statsministeren, inden hun tilføjer:   "Men værre er det, at nye mutationer også risikerer at blive en udfordring for os på sigt. Ingen kan med sikkerhed sige, hvordan corona vil udvikle sig. Og måske går det over al forventning. Men opgaven rent politisk er at gøre os klar til alle scenarier."   "Vi skal bygge ovenpå alt det, vi har lært gennem det snart første år med corona. Så vi i fremtiden kan gøre alt, hvad der er muligt, for at undgå nye nedlukninger."

Det bliver afgørende

Spørger man Mette Frederiksen, har hun et helt klart bud på fremtiden.    "Selv er jeg ikke i tvivl om, at test bliver afgørende. Vi skal i hvert fald have muligheden for at kunne teste os selv og hinanden i stor skala. Om nødvendigt flere gange om ugen. Lige nu udvikles nye metoder, der gør det nemmere og mere skånsomt. Så vi kan opdage og bryde smittekæder. Og inddæmme smitten, før den spreder sig."   "Med mutationer, der gør corona endnu mere smitsom, er det kun blevet vigtigere," understreger statsministeren.    "Vacciner er det andet helt afgørende element. De er fortsat vores største håb, men vi modtager dem desværre for langsomt. Det har afsløret en stor sårbarhed."   Lige nu er grænserne til landet reelt set lukket. Sådan skal det dog ikke være altid, fortælle Mette Frederiksen.    "Der er også spørgsmålet om grænsen. Lige nu er de reelt lukkede for mange. Men på sigt skal vi finde en holdbar vej til at få åbne grænser igen. Forudsætningen er blot, at det sker på en måde, hvor der ikke kommer smitte og nye mutationer til Danmark."   Afslutningsvis understreger Mette Frederiksen, at vi endnu ikke blot kan nøjes med håb i kampen mod corona.    "Måske bliver det alt sammen unødvendigt. Vi kan håbe på det bedste. Men håb kan ikke erstatte rettidig omhu. Verden har én gang været for dårligt forberedt på en pandemi. Det må ikke ske igen."   Du kan læse hele statsminister Mette Frederiksens opslag på hendes Facebook-profil. 
 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig