Lige nu: Ny og mere smitsom coronamutation fundet

23/12/20 16:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er blevet sporet to tilfælde af den nye mutation.

Storbritannien har fundet endnu en ny coronamutation, som er endnu mere smitsom.

Det fortæller sundhedsminster Matt Hancock onsdag på et pressemøde. 

Han fortæller, at den nye variant er endnu mere smitsom end 'N501Y', som er varianten, der har forårsaget flere indrejseforbud verden over. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

Har sporet to tilfælde

Der er blevet sporet to tilfælde med den nye mutation i Storbritannien, og de har begge været i Sydafrika. De er begge blevet sendt i karantæne. 

De nye oplysninger peger derfor på, at den nye mutation stammer fra Sydafrika, hvorfor man nu har lukket flyruter til landet. 

"Vi er utroligt taknemmelige for den sydafrikanske regering på grund af deres undersøgelser, siger den britiske sundhedsminister," siger Matt Hancock og tilføjer.

"Den her virus er endnu mere smitsom, og det ser ud til, at den har muteret videre end den nye virus."

Han siger endvidere, at der ikke er noget bevis for, at vaccinen ikke skulle virke mod den nye variant, hvorfor der i øjeblikket ikke er grund til at blive urolige. 

Ikke den første nye mutation

Denne mutation kommer lige efter, at man tirsdag registrerede endnu en ny mutation. Der er tale om muationen med navnet N439K. 

Den viser tegn på nedsat følsomhed over for neutraliserende antistoffer. Den er tilmed fundet i 1624 danske prøver ifølge Statens Serum Institut. 

"Der er bekymring for, hvor effektiv en vaccine vil være over for N439K," siger afdelingschef Tyra Grove Krause til Ekstra Bladet og tilføjer.

"Derfor er det relevant at holde øje med, hvor udbredt smitten med denne variant er i Danmark, og om den har bredt sig til særligt sårbare grupper." 

England har været særdeles hårdt ramt af coronavirus. De har registreret 2,11 millioner smittede, hvoraf 68.307 er døde med coronavirus.