LIGE NU: Offentlig transport lukker ned

05/11/20 16:45

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Regeringen har besluttet at lukke ned for al kollektiv transport. Det vil blive gældende i store dele af Nordjylland.

TV 2 har erfaret fra flere kilder, at regeringen vil lukke for al kollektiv transport i store dele af Nordjylland.

De skriver, at dette samt yderligere tiltag fra regeringen vil blive præsenteret på et pressemøde kl. 18.30.

De følgende kommuner vil blive ramt af nedlukningen af den kollektive transport: Jammerbugt, Vesthimmerland, Læsø, Frederikshavn. Hjørring, Thisted, og Brønderslev.

Det er endnu ikke klart, hvorvidt transporten vil blive lukket internt i kommunerne eller på tværs af kommunernes grænser. Angiveligt vil tiltaget dog træde i kraft mandag d. 9. november. Det skriver TV 2.

Mutation kan sætte ny vaccine i fare

Nedlukningen af den kollektive transport kommer som følge af, at der er fundet mutation af coronavirus blandt danske mink.

Ifølge regeringen kan denne mutation medføre, at en kommende coronavaccine ikke vil virke.

Det er Statens Serum Institut (SSI), der har fundet en ny mutation blandt 12 smittede personer, som har fået smitten overført fra mink.

"Worst case-scenariet er, at vi har en pandemi, der starter forfra igen med udgangspunkt i Danmark. Det er det, der gør, at vi skal tage det her ekstremt alvorligt," udtalte Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut på onsdagens pressemøde.

Flere restriktioner på vej

Allerede onsdag blev det på et pressemøde fortalte, at regeringen havde i sinde at komme med nye restriktioner. Der blev dog ikke offentliggjort nye restriktioner. Det vil derimod blive præsenteret på aftenens pressemøde.

Samtidig blev det af regeringen også meldt ud, at alle mink i hele landet skal aflives. Det er gjort af sikkerhedsmæssige årsager, for at forhindre, at den muterede virus spreder sig yderligere.

Ifølge oplysninger fra TV 2, er det også en opfordring fra regeringen, at borgerne i de berørte kommuner så vidt muligt forsøger ikke at krydse grænserne til og fra de syv kommuner.