LIGE NU: Regeringen bekræfter ny restriktion

21/12/20 07:52

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Endnu en muteret variant af coronavirus får nu regeringen til at indføre endnu en restriktion.
De seneste dage har danskerne været vidne til, at der er opstået endnu en variant af coronavirussen. 
Det så vi sidste gang, inden masseaflivningen af de danske mink. Det var nemlig også en muteret variant af coronavirussen, der skabte frygt her. Ligesom i Storbritanien lige nu, så var frygten, at den nye variant af coronavirus ikke ville reagere på de udviklede vacciner og det arbejder dermed ville blive sendt tilbage til start.    Der er allerede fundet ni tilfælde af den nye variant her i landet. Tre tilfælde i Nordjylland og seks i hovedstadsområdet.    Mandag tager Danmark et par skridt, der skal forhindre, at flere danskere smittes med den nye variant, der har fået navnet N501Y.

Lukker

  Det bekræftes af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Det skriver ministeren mandag morgen i et opslag på Facebok, hvor han fortæller, at der nu indføres en rejse-restriktion mellem Danmark og Storbritanien.    "Jeg kan nu oplyse, at Danmark lukker luftrummet for alle fly fra Storbritannien fra kl 10 mandag og 48 timer frem," skriver Magnus Heuncike, inden han tilføjer:
"Det sker for at forhindre, at ny muteret virus spreder sig herhjemme."   Senere i dag indkaldes de andre partiers sundhedsordførere også. Ministeren fortæller, at følgegruppen på dette møde vil blive orienteret om situationen med den nye variant af coronavirus.    "Og jeg har indkaldt covid-19 følgegruppen lidt senere i morgen til en gennemgang af situationen," afslutter Magnus Heuincke opslaget.