LIGE NU: Regeringen forlænger endnu en corona-restriktion

Foto: Shutterstock

Nu forlænges endnu en af de danske corona-restriktioner.

På et pressemøde i sidste uge offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen (S) nyheden om, at de danske restriktioner forlænges i endnu tre uger, så de nu gælder indtil 27. februar. 

Det skete med henvisning til dels den mere smitsomme britiske variant, men ligeledes til den sydafrikanske og de andre påviste varianter af coronavirus, som sundhedsmyndighederne endnu ikke kender så godt. Bekymringen er dybest set, at en af varianterne vil sætte arbejdet med at vaccinere verdens befolkning skakmat. 

Regeringen besluttede torsdag den 28. januar 2021 at forlænge de nuværende skærpede rejserestriktioner frem til den 28. februar i år. Med forlængelsen vil der også på Transportministeriets område blive fastholdt en række skærpede tiltag.

Læs også

Husk: Fra i dag af er det igen ulovligt

Godt styr på epidemien lige nu

For eksempel bliver bekendtgørelsen om maksimalt tilladt belægning i fjernbusser forlænget til den 28. februar 2021, så det fortsat kun vil være tilladt for fjernbusselskaberne at medtage halvdelen af det normale antal passagerer.

"Vi har lige nu godt styr på epidemien, fordi langt de fleste holder fast i at se så få som muligt og derudover følger anbefalingerne om afstand og hygiejne. Vi ved dog også, at de mere smitsomme mutationer lynhurtigt kan blive en voldsom udfordring Derfor er der brug for, at der er rigtig god plads i tog og bus til de mennesker, der skal på arbejde," siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

"Alle ansatte i den kollektive transport gør en kæmpe indsats for at komme igennem den her sundhedskrise. Det vil jeg gerne takke for, og jeg vil også gerne takke passagererne for den tålmodighed, de fleste udviser – for jeg ved godt, at netop tålmodigheden hos mange efterhånden er meget tyndslidt," siger ministeren.

Læs også

Skulle besøge kæresten: Så blev hun anholdt på bordel