LIGE NU: Regeringen forlænger endnu en corona-restriktion

01/2/21 09:02

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu forlænges endnu en af de danske corona-restriktioner.

På et pressemøde i sidste uge offentliggjorde statsminister Mette Frederiksen (S) nyheden om, at de danske restriktioner forlænges i endnu tre uger, så de nu gælder indtil 27. februar. 

Det skete med henvisning til dels den mere smitsomme britiske variant, men ligeledes til den sydafrikanske og de andre påviste varianter af coronavirus, som sundhedsmyndighederne endnu ikke kender så godt. Bekymringen er dybest set, at en af varianterne vil sætte arbejdet med at vaccinere verdens befolkning skakmat. 

Regeringen besluttede torsdag den 28. januar 2021 at forlænge de nuværende skærpede rejserestriktioner frem til den 28. februar i år. Med forlængelsen vil der også på Transportministeriets område blive fastholdt en række skærpede tiltag.

Godt styr på epidemien lige nu

For eksempel bliver bekendtgørelsen om maksimalt tilladt belægning i fjernbusser forlænget til den 28. februar 2021, så det fortsat kun vil være tilladt for fjernbusselskaberne at medtage halvdelen af det normale antal passagerer.

"Vi har lige nu godt styr på epidemien, fordi langt de fleste holder fast i at se så få som muligt og derudover følger anbefalingerne om afstand og hygiejne. Vi ved dog også, at de mere smitsomme mutationer lynhurtigt kan blive en voldsom udfordring Derfor er der brug for, at der er rigtig god plads i tog og bus til de mennesker, der skal på arbejde," siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

"Alle ansatte i den kollektive transport gør en kæmpe indsats for at komme igennem den her sundhedskrise. Det vil jeg gerne takke for, og jeg vil også gerne takke passagererne for den tålmodighed, de fleste udviser – for jeg ved godt, at netop tålmodigheden hos mange efterhånden er meget tyndslidt," siger ministeren.