LIGE NU: Regeringen holder pressemøde i dag

11/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Ministeriet bekræfter, at der afholdes pressemøde senere i dag.

Mest læste i dag

Senere i dag står forsvarsminister Trine Bramsen (S) i spidsen for et pressemøde. 

Det fortæller Forsvarsministeriet, der har indkaldt til pressemødet. De seneste dage er ministerien blevet kritiserert fra flere sider. De seneste uger er kritikken tiltaget. Det fortsatte onsdag i denne uge. 

Her kritiserede en række soldaterfagforeninger Trine Bramsen for at mangle forståelse for det maskineri, som Forsvaret er. Det er blandt andet Bramsens insisteren på at omtale forsvarschef som en "styrelseschef", der har skurret i ørene på uniformer landet over. 

Adskillige stemmer har forklaret, at Forsvaret ikke kan betegnes som en styrelse i traditionel forstand, da soldater forventes at skulle gå i krig - med alle de risici, som det indebærer - hvis forsvarschefen beder dem om det. 

Forsvarsministeren kritiseres også for, at hun - i nogens øjne - har forsøgt at give den nyudnjævne forsvarschef Flemming Lentfer mundkurv på. 

Senere i dag

Det er dog ikke det, som pressemødet skal handle om. Selvom forsvarsministeren formentlig får svært ved at slippe for spørgsmål om netop kritikken. 

Istedet skal Trine Bramsen - sammen med forsvarsforligskredsen - der består af partierne V, DF, RV, K, LA - fortælle om, at man er kommet tile enighed om en ny Arktis Kapacitetspakke. Hvad præcis den nye pakke består af, oplyses ikke i indkaldelsen. 

Pressemødet bliver holdt i Kommandantgården på Kastellet i København den 11. februar klokken 15.00 eller umiddelbart derefter, fortæller Forsvarsministeriet.