LIGE NU: Regeringen indfører årelang restriktion

11/11/20 07:52

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De fleste corona-restriktioner løber i et par måneder eller mindre, nu vil regeringen dog indføre en, der gælder hele næste år med.

De seneste dage har debatten om aflivningen af landets samlede minkbestand påkaldt sig megen opmærksomhed. 

Tirsdag under spørgetimen i Folketinget gik oppositionen hårdt til statsminister Mette Frederiksen (S) for at finde ud af, hvad regeringen vidste hvornår. Det har vist sig, at der ikke er hjemmel i loven til aflivningen på de minkfarme, der ligger uden for Nordjylland. 

Debatten fortsætter formentlig onsdag, hvor fødevareminister Mogens Jensen (S) skal i åbent samråd om netop mink-sagen. Her skal ministeren svare på spørgsmål og redegøre for forløbet. Samtidig har hans ministerie offentliggjort, at de arbejder på en redegørelse, der skal blotlægge hele forløbet. 

Onsdag står det dog ligeledes klart at regeringen indfører en restriktion, der kommer til at vare i langt over et år. 

Rammes af årelang restriktion

Det fremgår af et lovforslag, som regeringen har fremsat. 

Først ville regeringen gennemføre en hastelov. Planen var, at denne skulle stemmes igennem tirsdag. Den plan blev dog droppet i løbet af tirsdagen. Nu fremsættes hasteloven altså som lovforslag. 

I teksten fremgår det dog, at såfremt lovforslaget bliver stemt igennem, så vil mink-avlerne blive ramt af en restriktion, der strækker sig helt ind i 2022. Det fremgår af teksten i lovforslaget. 

"Hold af mink er ikke tilladt til og med 31. december 2021," skrives der i teksten til lovforslaget.