LIGE NU: Regeringen indkalder langt om længe

12/1/21 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Indkaldelsen er sendt af sted.

I slutningen af sidste år traf statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringen en stor beslutning. Her besluttede de at gennemføre en aflivning af hele landets minkbestand. 

Ifølge regeringen traf de beslutningen, da man frygtede, at den særlige minkmutation af coronavirus, der var opstået i Danmark, ville sætte det globale arbejde med en vaccine overs styr, hvis den fik lejlighed til at sprede sig. 

Det blev gjort klart, at minkavlerne ville blive erstattet for deres tab af indtægt. De blev enddog stillet en hastighedsbonus i udsigt, hvis de fik gennemført aflivningen af deres mink hurtigt. 

Siden er der dog ikke sket så meget. De andre partier har ikke været indkaldt til forhandling om erstating, hvilket har gjort regeringen til genstand for en del kritik. Nu er der dog nyt i sagen, fortælles det tirsdag middag. 

Mødes sent

Tirsdag starter forhanmdlingerne om erstatningen, bekræfter en partileder nu. 

De andre partier er blevet indkaldt bilateralt, hvilket på godt dansk betyder, at de bliver indkaldt til møde hver især. Her får de pågældende partier så lejlighed til at gøre deres synspunkter om det videre forløb med erstatning til minkavlerne klart over for regeringen. 

Oplysningerne bekræftes af partileder Kristian Thuelesen Dahl på Twitter. 

Han fortæller, at Dansk Folkeparti er blevet indkaldt til deres bilaterale møde klokken 22. Ifølge Thulesen Dahl er der afsat tre kvarter til mødet mellem regeringen og Dansk Folkeparti.