LIGE NU: Regeringen indkalder til corona-møde

29/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Følgegruppen, der består af de andre partiers sundhedsordfører, er indkaldt til møde hos sundheds- og ældreminister Magnus Heunicje (S).

Mest læste i dag

Politikerne på Christiansborg er ofte til møde. Det er, derfor også sjældent, at blot en mødeindkaldelse finder vej til pressens spalter. 

Det sker dog ofte, når det er coronafølgegruppen, der indkaldes til møde hos sundhedsministeren. Ofte kan det nemlig betyde, at der er nye restriktioner eller retningslinjer på vej til danskerne. Hvorvidt det er tilfædet tirsdag, vides ikke endnu, men sikkert er det i hvert fald, at coronafølgegruppen skal til møde ved ministeren omkring middagstid. 

Det fortæller Ekstra Bladet

Nytårsaften

Endhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund (Ø) bekræfter invitiationen. Han ved heller ikke præcis, hvad mødet skal handle om, men han deler et bud: 

"Men jeg går ud fra, at det dels er en orientering om, hvorvidt man skal forlænge restriktionerne, og så har jeg bedt om, at vi skal diskutere nytårsaften," udtaler Peder Hvelplund. 

De nuværende landsdækkende restriktioner, der bl.a. gør at dele af butikslivet er lukket ned og skolebørnene sendt hjem, udløber 3. januar. Hvelplund vil gerne tale om strengere restriktioner nytårsaften i lyset af de stigende indlæggelsestal samt positivprocenten, der var 3.9, da Statens Serum Institut mandag udgav de aktuelle coronatal. 

Mødet finder sted tirsdag klokken 12. 

 

 

Anbefalet til dig