LIGE NU: Regeringen indkalder til nyt corona-pressemøde

29/9/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tirsdag er der igen pressemøde om coronasituationen.

Tirsdag kalder sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til pressemøde om coronasmitten i Danmark. Mødet vil finde sted tirsdag eftermiddag. Ministeriet fortæller i indbydelsen, at ministeren vil være flankeret af Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, samt falig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut. 

Pressemødet går i gang klokken 16. Udover at omdrejningpunktet vil være coronavirus, så er meget endnu ikke kendt om dagsordenen. Tidligeret tirsdag delte ministeren dog en god nyhed på Twitter: 

Vigtigt tal falder

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fortæller tirsdag, at det går den rigtige vej med i hvert fald et af de coronatal, som følges med spænding dag for dag her under pandemien. De seneste uger er antallet af daglige smittede ellers steget stødt. I sådan et omfang at regeringen igen har indført landsdækkende restriktioner, der bl.a. har fået den konsekvens, at den officielle del af landets natteliv lukkes ned klokken 22. Det har dog ikke stoppet det såkaldte piratfester, hvor mange - ofte unge, angiveligt - samles for at feste under private former.

Det så man et eksempel på i weekenden. Her rykkede politiet ud til en piratfest i hovedstaden, hvor 2-300 festglade borgere trodsede både afstandskrav, lukketider og forsamlingsforbud. Det er den slags begivenheder, som myndighederne frygter kan være med til at sprede smitten længere rundt i samfundet. Tirsdag er der imidlertid godt nyt. Her fortæller Magnus Heunicke, at et af de såkaldte nøgletal under corona-pandemien falder. 

Smitten spreder sig fortsat - trods gode nyheder

Ministeren har tirsdag først på eftermiddagen sendt et tweet af sted, hvor han deler det glade budskab. Kontakttallet har hele tiden været omtalt som et af de vigtige tal, fordi det viser, hvor mange andre en coronasmittet får givet smitten videre til. Jo lavere kontakttallet er, jo bedre styr er der på epidemien, siges det. 

Nu er der et fald at spore, fortæller ministeren. 

"Kontakttallet for smittede er faldet fra 1,3 til 1,1.," skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, inden han uddyber: 

"Et fald, men smitten stiger altså fortsat. Det skyldes, at der er spredning i store dele af landet."

Desuden tilføjer ministeren, at kontakttallet gerne skal ned under 1, før kurven knækker. Derudover skal de tiltag, som regeringen har sat i værk de seneste uger, have mere tid til at virke, ligesom at danskerne skal "holde fast," skriver Magnus Heunicke.