LIGE NU: Regeringen indkalder til pressemøde forud for genåbning

Foto: Shutterstock

Der er netop indkaldt til pressemøde senere i dag.

Det er Sundhedsministeriet og Justitsministeriet, der indkalder til pressemøde d. 25. marts 2021 kl. 16.00 forud for næste fase i genåbningen.

Der vil blive givet en status på epidemien, lokale nedlukninger og en opdateret teststrategi, lyder det i indkaldelsen. 

På mødet vil følgende deltage:

Sundhedsminister Magnus Heunicke

Justitsminister Nick Hækkerup

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum

Vaccinpause meldt ud

Tidligere i dag blev det meldt ud, at vaccinen fra AstraZeneca fortsat er sat på pause.

Sundhedsstyrelsen satte vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca på pause 11. marts 2021 på baggrund af indberetninger af flere alvorlige tilfælde med blodpropper, fald i antal blodplader og blødning. Efterfølgende har Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vurderet 25 tilfælde af denne og lignende typer af alvorlige, sjældne bivirkninger.

Læs også

Rystet dronning Elizabeth: Bombetrussel ved slottet

”Vi har sat flere undersøgelser i gang og talt med eksperter inden for de berørte områder, så vi er sikre på at få afdækket omfanget og den eventuelle sammenhæng. Det skal sammen med EMAs vurderinger give et solidt grundlag for at vurdere vaccinen fra AstraZeneca”, siger direktør Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen får løbende tilbagemeldinger på de igangværende undersøgelser, men det er endnu for tidligt at drage endelige konklusioner.

Derfor har Sundhedsstyrelsen valgt at forlænge pausen med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er for usikkert

På nuværende tidspunkt er grundlaget for at træffe en endelig beslutning om den videre brug af COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca for usikkert, lyder det fra styrelsen. “Der er sat mange undersøgelser i gang, men vi har endnu ingen konklusioner. Derfor har vi besluttet at forlænge pausen,” siger direktør Søren Brostrøm.

En fortsat forlængelse af pausen i 3 uger vil betyde, at alle, der har booket en tid til 1. eller 2. stik med AstraZeneca-vaccinen, vil få deres booking aflyst. Det betyder også, at de personer, der allerede er inviteret til et vaccinationsforløb med AstraZeneca og som uden en pausering ville kunne have modtaget en vaccination i de kommende uger, får påbegyndelsen af deres vaccinationsforløb yderligere udskudt.

Læs også

Lars Løkke Rasmussen melder ud: “Vanvittig ide”

”Vi er meget bevidste om, at en fortsat pausering af vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca forsinker det danske vaccinationsprogram mod COVID-19. Vi har dog vaccinerne i køleskabet, og hvis vi beslutter at igangsætte vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca igen, kan vi hurtigt få distribueret og brugt vaccinerne,” siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen vil træffe en beslutning vedrørende brugen af COVID-19 vaccine fra AstraZeneca i Danmark i uge 15.

 

 

Læs også