LIGE NU: Regeringen indkalder til restriktions-pressemøde i dag

01/12/20 08:10

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen indkalder til pressemøde i dag.
Senere i dag indkalder regeringen til pressemøde om nye restriktioner i Danmark. 

Det erfarede diverse medier mandag og nu bekræftes oplysningerne af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Det sker i et opslag på Facebook. Her fortæller Heunicke, at de nye restriktioner vil komme til at ramme borgere i hovedstadsområdet.    "Jeg er på vej ind på job, og jeg er fuld af kampgejst. Sammen kan vi slå den virus og holde den nede, indtil vi har de vacciner," skriver Heunicke, inden han fortsætter: 
"Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden."

Indkalder til pressemøde i dag

Magnus Heunicke fortæller at regeringen er bekymret for de tendenser, som de ser i udlandet. 

"Mange af os har smitten inde på livet nu hos familie og venner. Nogen har måske oplevelsen af, at der er en mild sygdom. Det er desværre meget mere nuanceret. Vi kan se, at der er overdødelighed i landene omkring os, vi har mange indlagte på vores sygehuse og vi ved, at smittekæderne i sidste ende rammer vores ældre og sårbare, hvis ikke vi får dem brudt."

"Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område. Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind ift de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder og hvor smitten spredes.   Han tilføjer desuden, at tiltagene er drøftet med alle folketingets partier og erhvervslivsorganisationer, ligesom Heunicke senere mødes virtuelt med borgmestrene i kommunerne om samarbejdet. 
Hvornår pressemødet finder sted er endnu ikke oplyst.