LIGE NU: Salling Group afslører stor nyhed

18/04/2023

Ida Hansson

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nu kommer Salling Group med en kæmpe nyhed.

Mest læste i dag

Salling Groups bestyrelse offentliggør i dag planerne for en transition på CEO-posten i detailhandelskoncernen, efter at Per Bank har siddet på posten i 11 år. 

Til efteråret overdrager Per Bank posten til koncernens nuværende CFO Anders Hagh, og bestyrelsen takker i den forbindelse Per Bank for hans særdeles værdifulde rolle i at transformere og modernisere virksomheden.

Ny CEO bliver 46-årige Anders Hagh, som har været Salling Groups CFO siden 2015. Han afløser Per Bank, der forlader virksomheden for at tiltræde en stilling som CEO i den canadiske retail-virksomhed Loblaw.

Bestyrelsesformand i Salling Group Bjørn Gulden takker Per Bank for hans betydelige indsats og betegner tidspunktet for et skifte som helt naturligt:

“Jeg vil gerne takke Per for hans store indsats. Sammen med Anders og resten af ledelsen har han med stor succes styret Salling Group gennem omskiftelige og udfordrende tider, og virksomheden fremstår i dag mere solid end nogensinde.” 

Per Bank kom til Salling Group i 2012 efter at have været blandt andet CEO for Tesco i Ungarn og Commercial Director for Tesco UK. 

I sidstnævnte  rolle var Per Bank en del af Tesco Executive Committee, som den første uden for Storbritannien nogensinde. 

Per Bank er meget taknemmelig overfor alle, der har været en del af hans lange rejse i Salling Group:

“Det har været et privilegium at stå i spidsen for den transformation, vi har gennemført i Salling Group siden 2012. Jeg vil gerne takke vores ejere og bestyrelse, koncernens team af passionerede ledere samt ikke mindst hver og en af mine 61.000 kolleger for eksemplarisk samarbejde gennem mere end et årti”, udtaler Per Bank.

Transitionen, der skal foregå i det tidlige efterår, bliver dog ikke nogen sovepude for nuværende eller kommende CEO i Salling Group.

De kommende måneder fokuserer Anders Hagh på Netto Polens forestående strategiproces sammen med ledelsesteamet på det vigtige vækstmarked. 

Per Bank fortsætter uændret som CEO indtil det tidlige efterår, hvor han planmæssigt overleverer til Anders Hagh.