LIGE NU: Sender alle ansatte hjem

16/9/20 08:52

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Smitte blandt de ansatte gør nu, at alle sendes hjem

Onsdag er der mere plads på gangene på en stor dansk arbejdsplads end til hverdag. To smittetilfælde gør nu, at alle ansatte er hjemsendt indtil videre. Det fortæller Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, i en artikel på avisens hjemmeside.

"Det involverer alle. Vi har to smittede på vores redaktion, og derfor tager vi et sikkerhedshensyn, mens vi får styr på nærkontakter, hvor mange de har været tæt på, og om der er andre smittede," udtaler chefredaktør Tom Jensen. 

Han understreger dog, at man er ved godt mod, da forårets hjemsendelser gør, at avisen har de nødvendige processer på plads, så læseren ikke opdager, at dagens artikler bliver produceret fra hjemmekontoret istedet for redaktionslokalet. 

»Det er ikke noget problem, forstået på den måde, at vi stadig kan udkomme, og at læserne og brugerne ikke kommer til at mærke noget. Det har vi prøvet i foråret."

Området hårdt ramt

Berlingskes redaktion har til huse i det indre København.

København er en af de kommuner i Danmark, hvor coronavirus bider særligt fra sig i disse dage. Det blev nok en gang understreget på et pressemødet tirsdag, hvor sundsheds og ældreminister Magnus Heunicke (S) flankeret af regeringskolleger og chefer for diverse danske sundhedsmyndighderne fortalte, at man nu ville indføre en række lokale restriktioner netop her. De nye restriktioner går især på nattelivet, da det er mistænkt som et af de steder, hvor virus spredes. 

Det betyder bl.a.. at der indføres krav om brug af mundbind eller visir på restauranter, barer, caféer og andre serveringssteder - dog ikke, når man sidder ned. Kravet gælder både gæster og ansatte, der har kontakt med gæster, kunne ministeren fortælle. Derudover lukker nattelivet også klokken 22 i en periode på foreløbigt to uger.