LIGE NU: Tilbydes nu vaccine-rester

09/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Her kan de hurtige komme foran i vaccine-køen.

Mest læste i dag

Borgere der er inviteret til vaccination, men endnu ikke er vaccineret mod Covid-19, gives fra 9. marts mulighed for at få tilbudt en af de restvacciner, som vaccinationscentrene kan stå med, når vaccinationsdagen går på hæld i Herning, Holstebro, Lemvig, Struer, Ringkøbing og Ikast.

Det fortæller Hospitalsenheden Vest i en pressemeddelelse.

Enheden står for driften af vaccinationsstederne, tilbyder på hospitalets hjemmeside: www.vest.rm.dk/restvacciner , at borgerne kan melde sig til at tage imod eventuelle restvacciner den pågældende dag. Tilmeldingen skal fornys hver dag inden kl 11.

Senere på dagen kan borgeren så være heldig at få et telefonopkald fra vaccinecentret med bud om at møde ind senest 30 minutter efter ophør af telefonopkaldet på et af hospitalets vaccinationssteder. 

"Både retfærdig og fleksibelt"

Om det nye tiltag siger lægefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest, Jens Friis Bak:

- Vaccinationsstederne vil nogle gange opleve at have overskydende vacciner, som skal benyttes, hvis ikke de skal kasseres. Ved at give borgerne mulighed for at skrive sig op på en kontaktliste hver dag, er alle borgere stillet lige, og personalet i vaccinecentret får mulighed for at visitere de tilmeldte borgere til vaccine efter alder og geografi. Det er både retfærdigt og fleksibelt.

Tilmeldingen gælder udelukkende på den pågældende dag på et af følgende vaccinationssteder:

  • Vaccinationscenter Herning, Godsbanevej 7, 7400 Herning
  • Vaccinationscenter Holstebro, Døesvej 54, 7500 Holstebro
  • Vaccination Lemvig, Lemvig Dagcenter Christinelystvej 8, 7620 Lemvig
  • Vaccination Struer, Struer Energi Park, Park alle 4, 7600 Struer
  • Vaccination Ringkøbing; Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing
  • Vaccination Ikast; Stadion Alle 2B, 7430 Ikast

Helt konkret skal borgeren gå ind på hjemmesiden og udfylde en tilmeldingsformular senest klokken 11 til det pågældende vaccinationscenter/sted. I formularen skal man oplyse, navn, alder, telefonnummer, mail og sted for vaccination.

Hvis der er overskydende vacciner, er det muligt, at borgeren bliver kontaktet telefonisk af hospitalets vaccineteam senere samme dag. Der vil blive sorteret efter alder, således at ældste borger bliver kontaktet først, oplyser Hospitalsenheden Vest.