Lillesøster står bag søde fødselsdagsbilleder: Prins Henrik fylder 11 år

04/5/20 10:00

Christian Granhøj Skouboe

Prinsens lillesøster, prinsesse Athena, har været hurtig på aftrækkeren. Foto: H.H. Prinsesse Athena ©
I dag fylder dronning Margrethes femte barnebarn 11 år.

Netop i dag fylder prins Joachim og prinsesse Maries søn, Prins Henrik, år. 

Den lille prins, som er opkaldt efter sin farfar, fylder 11. år. Udover at være nummer ni i den danske tronfølge, så er prinsen også nummer fire i prins Joachims børneflok, der - udover prins Henrik og hans søster Athena - også har sine to store sønner fra prinsens første ægteskab med grevinde Alexandra. 

Prins s kom til verden på Rigshospitalet i København. Ved fødslen var han 49 cm lang og vejede 3032 gram.  Han blev døbt den 26. juli 2009 i Møgeltønder Kirke, hvor bl.a. kronprinsesse Mary stod fadder til ham. Prins Henrik er dronning Margrethes femte barnebarn. 

Helt nye og flotte billeder 

Forhåbentligt får prinsen og hans familie tid til at fejre fødselsdagen behørigt mandag. Den seneste tid har været fyldt med omvæltninger for den gren af kongefamilien, der egentligt havde byttet København ud med Paris i et års tid. Dette blev dog bestemt før corona. 

Virussen ramte som bekendt også Frankrig hårdt og tidligere på foråret vendte familien hjem for en kort stund. Prins Henriks astmatisk bronkitis gjorde, at prins Joachim og prinsesse Marie var mere tryg ved at være i nærheden af Rigshospitalet, hvor prinsen altid er blevet behandlet. 

Nu bor den lille familie på Schackenborg i Sønderjylland, inden de igen vender tilbage til livet i Frankrigs hovedstad. 

I forbindelse med prinsens fødselsdag har kongehuset offentliggjort to nye portrætter af prinsen, der er taget af hans lillesøster prinsesse Athena. Du kan se billederne lige her: 

Foto:  H.H. Prinsesse Athena ©

Foto:  H.H. Prinsesse Athena ©

 

Foto:  H.H. Prinsesse Athena ©

Foto:  H.H. Prinsesse Athena ©