Linje Aquavit gik i arv: 63 år senere sker det utrolige

28/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Første juledag ventede endnu en overraskelse.

Mest læste i dag

Et pensioneret ægtepar fra Aarhus Kommune kunne første juledag glæde sig over at have vundet 1.000.000 skattefri kroner i Lotto. Gevinsten har dog en speciel betydning.

Manden, som Danske Spil har talt med, er nemlig indehaver af en ganske særlig flaske snaps, der har gået i arv fra hans bedstefar.

Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse. 

I 1958 besluttede en sømand sig for at gemme en halv flaske Linie Aquavit til den dag, han vandt i Lotto. Snapsen, der er kendt for at blive lagret over en fire måneder lang rejse rundt om jorden, havde han fået i gave af sin lillebror, der havde været med ombord på skibet.

"Min farfar sagde dengang, at den flaske skulle ikke drikkes før den dag, han vandt i Tips, som Lotto jo hed dengang. Så den har stået i et lille træskab lige siden," lyder det. 

Det lykkedes dog ikke farfaren at vinde den store gevinst i Lotto, så da han ikke var her mere, gik flasken og skabet i arv til sønnen, der afgav samme løfte, som sin far.

63 år senere lykkedes det endelig

Desværre lykkedes det heller ikke sønnen at vinde i Lotto, så da han døde i 2008, tog midtjyden traditionen på sig.

"Vi havde stadig ikke vundet der, så jeg tog selvfølgelig både det lille skab og den halve flaske snaps med mig hjem til den dag, jeg så forhåbentlig ville vinde i Lotto," fortæller manden.

Og ganske som i eventyrene – tredje gang er lykkens gang. Første juledag lykkedes det endelig at hive en ordentlig gevinst hjem i Lotto, og manden vidste præcis hvordan, det skulle fejres.

"Skæbnen ville jo, at det lige netop var der, vi skulle vinde, for anden juledag stod vi og skulle til julefrokost hos min søster. Så der tog jeg selvfølgelig flasken med, som vi nu endelig kunne drikke sammen og fejre, at det, som min farfar forudså, endelig skete," fortæller han. 

På snapsens rejse krydses "linjen" to gange - heraf navnet, og ser man gennem flasken, står det skrevet hvornår og med hvilket skib, den pågældende flaske har krydset ækvator. Familien fik sig derfor noget af en overraskelse, da de kunne læse et andet årstal i flasken, end det de altid har fået fortalt.

"Der stod 1976 i flasken, griner midtjyden og fortsætter: Så der er jo noget der tyder på, at min farfar alligevel ikke helt har kunnet styre tørsten. Men alle har jo kendt til den her historie, så den er åbenbart blevet skiftet ud med en ny halv flaske i al hemmelighed," lyder det. 

Forkæler familien og starter ny tradition i farfarens ånd

Det vindende ægtepar er pensionister, og da de mener, at de har hvad de skal bruge, bliver gevinsten givet videre.

"Vi har det ganske udmærket, så vi har valgt at bruge pengene på vores datter og svigersøn, så de kan få renoveret deres hus, og så skal vi rigtig forkæle vores børnebørn. Det er jo rart at kunne give noget væk, mens man har en varm hånd," fortæller vinderen. 

Det gavmilde vinderpar har dog ikke tænkt sig at lægge lotterispillet på hylden, og derfor har de startet en tipsklub med netop sin datter og svigersøn, så familietraditionen kan fortsætte.

"Vi spiller sammen fra nu af, og så skal vi selvfølgelig have en ny, halv flaske linje akvavit, som kan gå i arv, indtil vores familie forhåbentlig vinder en af de store gevinster igen," slutter vinderen af. 

Anbefalet til dig