Livreddere kommer med vigtig opfordring til danskerne efter første uge i skolernes ferie

Af: Amalie L.

|

09/07/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Efter at have hjulpet to badegæster i livsfare kommer livredderne med et godt råd.

Lige nu læser andre også

Skoleferiens første uge har budt på nogle forskellige hændelser på de danske strande. TrygFonden Kystlivredning rapporterer blandt andet om to livstruende hændelser, hvor hurtig indsats fra livreddere var altafgørende.

Det skriver B.T.

Livredderne ved Nørre Vorupør Strand d. 3. juni bemærkede hurtigt, at noget var galt, da de så en kite og et board ude i vandet uden nogen i nærheden. To livreddere sejlede derfor straks ud og fandt en mand livløs i vandet: Den rutinerede kitesurfer var blevet ramt af et hjertestop, mens han var ude på vandet.

Livredderne begyndte på livreddende førstehjælp ombord på redningsbåden, og det lykkedes at få gang i surferens vejrtrækning igen. Han blev efterfølgende fløjet til hospitalet med helikopter. 

I en anden alvorlig hændelse måtte en anden badegæst reddes, da han 200 meter fra kysten fik kramper og ikke kunne svømme tilbage til land. Også her viste livredderne sig at være afgørende, da de fik ham sikkert i land. 

Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, fremhæver vigtigheden af at bade og dyrke vandsport på strande med livreddere. 

"Episoden understreger dog tydeligt, at det er en rigtig god idé at bade og tage på vandet, hvor der er livreddere i nærheden til at holde øje eller hjælpe til, hvis der opstår farlige situationer," siger han.

Livredderne har generelt haft travlt i uge 27, hvor de har været ude med 4541 forskellige indsatser. Udover de to livstruende redningsaktioner omfattede deres arbejde 34 almindelige førstehjælpsaktioner såsom behandling af snitsår og brandmænd, 362 forebyggende aktioner og 4143 oplysende indsatser.

Især de nordjyske livreddere har haft en hektisk uge, med 109 forebyggende aktioner og 827 oplysende indsatser alene i deres region. Det var også i Nordjylland, at episoden med kitesurferen fandt sted.

Som ferien fortsætter, er opfordringen altså klar: Vælg strande med livreddere og nyd vandet med vished om, at der er hjælp lige i nærheden, hvis uheldet skulle være ude.

Anbefalet til dig