Livsfarligt: Disse 6 fødevarer må du aldrig give din hund

25/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
De fleste med hund ved, at det firbenede dyr bliver en del af familien. Af samme grund skal vi passe rigtig godt på dem, og ikke fylde dem med mad, som de ikke kan tåle.

Mest læste i dag

Alle ved, at chokolade er dårligt for hunde, men der er masser af andre almindelige fødevarer, som også kan skade hundens helbred.

Uanset hvor sunde vores små firbenede venner er, er her syv fødevarer, du aldrig bør fodre dit kæledyr med.

Ibuprofen
Det første dyrlægerne ved Upper Canada Animal Hospital siger er giftigt for kæledyr, er Ibuprofen.

Hunde er meget følsomme over for ibuprofen, og det anbefales aldrig til smertelindring. Kontakt i stedet din dyrelænge, hvis du tror at din hund har smerter.

Avocadoer
Ja, den almindelige og meget populære frug, (som det faktisk er) indeholder persin, hvilket er dårligt for nogle kæledyr.

På grund af frugtens høje fedtindhold kan det hos hunde forårsage pancreatitis, også kaldet bugspytkirtelbetændelse. Det skriver The U.S. Sun.

Hvidløg
Det næste på listen er hvidløg. Hvidløg er det mest potente af alle alliums, og det er giftigt for de fleste hunde. Dette skyldes, at det ødelægger røde blodlegemer og kan forårsage anæmi (blodmangel) hos kæledyr. Anæmi vil give blegt tandkød og øget hjerte- eller åndedrætsfrekvens.

Druer
Alle slags druer, sultanas, ribs og rosiner er giftige for hunde. Den nøjagtige komponent af disse frugter, der er skadelig for hunde, er stadig ikke kendt, men det kan føre til alvorlig nyresvigt.

Chokolade
Nogle mennesker kender til dette, men chokolade, især mørk chokolade, indeholder kemikalier, som hunde har svært ved at fordøje.

Løg
I lighed med hvidløg indeholder løg allium- dog en mindre mængde, men selv en lille dosis er stadig nok til at være giftig for en hund.