Løfter sløret for hemmelig konkurrence i Den Store Bagedyst: "Virkelig oppe på de høje nagler"

16/11/20 10:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Carsten Mol
En hemmelig klub af deltagere fra Den Store Bagedyst konkurrer også, når kameraerne er slukket.

Uge efter uge følger danskerne troligt deltagerne i Bagedysten, når de konkurrer i mest velsmagende fondant eller det bedste sprøjearbejde. 

Nu står det dog klart, at ikke kun er på skærmen, at deltagerne er glade for at konkurrere med hinanden. 

Flere af detalgerne - og en enkelte medarbejder fra produktionen - er nemlig blevet så gode venner på de lange optagedage, at de nu også bruger tid sammen, når kameraerne er slukket. Det drejer sig om Anne, Mads, Emil og Elizabeth, der er praktikant ved DR. 

De startede egentligt med at mødes for hyggen skyld, men nu også dette ritual udviklet sig til en konkurrence. Det fortæller Anne, som er en del af den eksklusive klub, til Realityportalen. 

Helt oppe på de "høje nagler"

Det startede egentligt som en madklub for de deltagere, der bor i Aarhus. Siden har det dog udviklet sig, da deltagerne - som seerne formentlig ved - godt kan lide at imponere, når de går i køknet. 

"Der er konkurrence i madklubben, så den står som regel på tre retters. Jeg tror ikke, vi officielt siger, der er konkurrence om at være bedst, men det er der. Man skal præstere lidt ekstra," fortæller Anne til Realityportalen, inden hun uddyber: 

"Vi fik kammuslinger til forret og svinemørbrad til hovedret, og så er desserten jo vigtig, så det var en tærte med forskellige elementer. Og så har vi været hjemme ved Elisabeth, der er praktikant, og hun følte et vist pres. Der fik vi jomfruhummer og lam, så det er virkelig oppe på de høje nagler."