"Løvens Hule"-investor tager lærdom af Erhvervsstyrelsens fund

27/03/2024

Redaktion .

Foto: Per Arnesen/DR
Der var fejl i den ansøgning, som Nordic Female Founders sendte ind i forbindelse med deres projekt - Growth – skab vækst i din virksomhed eller spring ud som iværksætter. Det bekræfter Erhvervsstyrelsen.

Mest læste i dag

Den danske iværksætter, Anne Stampe, der senest er blevet folkeligt kendt efter sin deltagelse i DR-programmte 'Løvens Hule' har for få timer siden på LinkedIn og via en pressemeddelelse fra hendes firma, Nordic Female Founders, gjort opmærksom på, at Erhvervsstyrelsen har afsluttet sin undersøgelse vedrørende eventuelt misvisende oplysninger i en ansøgning til socialfondsplusprojektet 'Growth – skab vækst i din virksomhed eller spring ud som iværksætter'

Ifølge 'løvinden', vurderede Erhvervsstyrelsen, at virksomheden ikke havde afgivet korrekte oplysninger vedrørende seks ud af 29 deltagere i ansøgningen.

Denne meddelelse kommer i kølvandet på tidligere anklager mod Anne Stampe og hendes virksomhed, Nordic Female Founders, for at have anvendt potentielt vildledende oplysninger i støtteansøgninger. Frihedsbrevet bragte den 4. januar en artikel, hvor de havde talt med nogle af deltagerne i den ansøgning, som Anne Stampe og den tidligere medejer af Nordic Female Founders, Mia Wagner, havde benyttet i deres ansøgning til at få 10.2 millioner kroner i støtte forrige sommer.

Her var et par stykker af deltagerne forundrede over, at deres navn var blevet brugt, da de ikke selv mente, at de havde deltaget i et forløb.

Nu bakker Erhvervsstyrelsen op om dette, da de ikke mener, at der er afgivet helt korrekte oplysninger. Til gengæld kan Anne Stampe og Nordic Female Founders også glæde sig, for ifølge afgørelsen fra Erhvervsstyrelsen, har det ikke unøjagtige oplysninger ikke haft nogen betydning for, om de blev bevilliget støtten eller ej.

"Det blev også bemærket, at denne vurdering ikke havde indflydelse på tildelingen af støtte, og at de ser frem til at fortsætte deres projekt, som har til formål at fremme diversitet i dansk iværksætteri." skriver 'Løvens Hule'-investoren i sit opslag.

Slutteligt fortæller Anne Stampe, at de tager Erhvervsstyrelsens vurdering alvorligt og vil forbedre deres kvalitetssikring af fremtidige ansøgninger.

Anbefalet til dig