‘Løvens Hule’-virksomhed bløder på bundlinjen: Strid med kongehuset årsag til første underskud

Af: Mie M.B

|

03/01/2024

Genrefoto. Foto: Shutterstock
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Navneændringen betød at stort økonomisk tab i marketingbudgettet

Mest læste i dag

For andet år i træk oplever det danske smykkebrand IX Studios økonomiske udfordringer i form af et betydeligt underskud. Selv efter en kapitalindsprøjtning på 10 mio. kr. fra stifterens far, Tom Andersen, viser det seneste regnskab et tab på 2,1 mio. kr. efter skat i 2022/2023. Dette udgør brandets hidtil største underskud og første gang, der registreres et milliontab på bundlinjen. Det skriver Finans.

IX Studios er særligt kendt fra DR-programmet "Løvens Hule," hvor Christian Arnstedt erhvervede 10 pct. af virksomheden for 400.000 kr. Navnet IX Studios har været skygget af en bitter navnestrid og et tidligere navneskift, der resulterede i det første underskud.

Ifølge Louise Mygind Andersen, stifter af IX Studios, skyldes underskuddet betydelige investeringer i markedsføring. Hun forklarer, ”Efter nogle år med pandemi og den efterfølgende uro i verden med stigende renter, er kunderne blevet forsigtige, hvilket har påvirket salget af ’overkommelige luksus-smykker’ negativt og kan ses på bundlinjen.”

Selvom brandet har modtaget frisk kapital og har forsøgt at udvide til nye eksportmarkeder i Europa, står det over for udfordringer, da mange forhandlere har store lagre og svigtende salg. Louise Mygind Andersen erkender, at selv eksisterende markeder oplever forbrugernes tilbageholdenhed.

Louise Mygind Andersen havde tidligere håbet på en omsætning på 16 mio. kr. i 2022/2023, næsten en fordobling i forhold til det aktuelle resultat. Det seneste regnskab viser dog, at virkeligheden har været langt fra forventningerne, og brandet har endnu ikke formået at generere det ønskede overskud.

IX Studios nævner ikke den præcise omsætning i det seneste regnskab, men står over for udfordringer i en konkurrencepræget smykkebranche. Brandet har tidligere annonceret planer om at udvide til andre europæiske markeder som England, Norge, Sverige og Tyskland ud over dets eksisterende butik og onlinesalg.

Anbefalet til dig