Løver tæt på at dø af sult - Zoologisk have i modvind

Nyheder
Foto: Osman Salih/Facebook
Skræmmende billeder af udsultede afrikanske løver går for tiden verden rundt. De udmagrede løver har en ganske forfærdelig skæbne i en Zoologisk have i Sudan.

Mest læste i dag

De chorkerende billeder viser nogle frygteligt sygeligt tynde løver, der næppe kan have fået mad længe. Lige nu bliver løverne holdt i bure i Al-Qureshi Park i Sudans hovedstad Khartoum.

Ikke fået mad i ugevis

Ifølge flere medier har løverne ikke fået mad i ugevis, da deres ejere har problemer med at fodre dem. Det skriver Ladbible.com.

Folk forsøger nu at redde løverne ved at starte en online kampagne der har til formål at skabe opmærksomhed, så løverne kan blive flyttet til et bedre sted, hvor de bliver fodret og passet på.

Foto: Getty/AFP. På billedet ses en af de udsultede løvinder fra Sudan.

Sudan Animals Rescue

Osman Salih har under hashtagget #Sudananimalrescue lavet kampagnen.

”Jeg blev rystet, da jeg så disse løver i parken. Deres knogler stak ud fra huden. Jeg opfordrer interesserede mennesker og institutioner til at hjælpe dem,” siger Osman Salih.

Salih opdaterer jævnligt sin Facebook-side med nyt om de udsultede løver. Og for nyligt måtte han desværre meddele, at en af løverne var gået bort. Det var en af hunløverne der var afgået ved døden. I samme opdatering oplyser Salih, at den anden hunløve hart fået det bedre, og at hanløven også har det okay.

Foto: Osman Salih. De sultne løver.

Har mistet to tredjedele af deres kropsvægt

Løverne har det rigtig skidt, og de seneste uger har de mistet omkring to tredjedele af deres kropsvægt. Det er svært at fodre løverne fordi mad ikke altid er tilgængeligt, så de skal ofte købe mad for deres egne penge.

Moataz Mahmoud, der er en af dyrepasserne i parken fortæller, at løverne er syge, og at de derfor er blevet underernæret. Salih har sidenhed fået et nødberedenskab til at besøge parken for at tilbyde medicinsk hjælp til de underernærede løver, og for at finde et andet hjem til dem.

Foto: Osman Salih.

Det har givet positive nyheder. For det første er der kommet mange donationer – både frisk kød og to får, men den bedste nyhed er at FOUR PAWS Internationals er villige til at sende en nødredning til at rehabilitere dyrene. Og det er ikke kun løverne i  Qurashi Zoologiske Have der får glæde af det, men også andre parker i Sudan. Så der er en redning på vej til de udsultede løver.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig