Lokal skole i chok: Uskyldig sneboldkamp endte med akut ambulance

Af: Mie M.B

|

01/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sagen er nu meldt til politiet

Lige nu læser andre også

En tilsyneladende uskyldig sneboldkamp på Vestskolen Nordskov i Haslev tog torsdag en voldsom drejning og endte med både politiog en elev, der blev hastet bort i ambulance. Det fortæller skoleleder Susanne Meyer Christensen til TV2 ØST.

I en besked til forældre på kommunikationsplatformen Aula deler skolelederen detaljer om dagens dramatiske hændelser, og hun beskriver situationen som "helt crazy."

Hændelserne startede som en almindelig sneboldkamp, men udviklede sig pludselig, da ældre elever fra skolens udskoling tilsyneladende overmandede deres yngre medstuderende.

"Det startede med vaskere. Og så er det blevet til mere end det. Slag og spark både i hovedet og på kroppen. Det har intet med en sneboldkamp at gøre," udtaler skolelederen.

Selvom skoleledelsen og lærerstaben forberedte sig grundigt på dagen, hvor sneen dækkede skolens område, eskalerede situationen. Flere voksne var ude i pauserne for at forhindre uroligheder. Sagen er nu meldt til politiet af forældrene til de angrebne elever.

Skolelederen, der betegner situationen som voldsom, har arrangeret støtte til de berørte klasser og medarbejdere. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) vil levere debriefing, og lokalpolitiet vil give råd og vejledning.

Skolelederen retter også en appel til forældrene om at inddrage deres børn i samtaler om adfærd og ansvar. Til spørgsmålet om der vil være sneboldkamp i morgen fredag, siger hun: "Jeg kan ikke sige, at der ikke vil være sneboldkamp i morgen. Når du sætter 800 børn udenfor med så meget sne som nu, vil der selvfølgelig være sneboldkamp."

Anbefalet til dig