"Kære unge mennesker. I ser ikke ældre ud end 15 til måske 20 år gamle. Med livet foran jer!" Sådan starter Carsten Michael Olesen sit opslag på Facebook, der i løbet af dagen er blevet delt næsten 1.000 gange.
Meningen med opslaget er helt klart. Der sidder to unge piger på det billede, der er delt. De sidder og dingler med benene nede ved skinnerne imens de er optaget af deres mobiltelefoner. Et skrækscenarium for en lokomotivfører. I hvert fald hvis man spørger Carsten Michael Olesen.
"I er begge optaget af mobilen, måske musik i ørene og et gennemgående tog hører I ikke. Et liv i kørestol, hvis I overlever? Nogle forældre og andre pårørende i dyb sorg," fortsætter lokomotivføreren, der får stor opbakning på Facebook for sit opslag.
Spørgsmålet er nemlig, om de unge mennesker med benene nede på skinnerne overhovedet følger med i togets ankomsttid. Det er netop Carsten Michael Olesens pointe. At de unge mennesker ikke kun har ansvar for sig selv. Der er et ansvar for sine nærmeste, men også for den lokomotivfører, der kører toget, og som kan ende med en traumatisk oplevelse, som han/hun ikke kan komme tilbage fra.
"Men for mig som Lokomotivfører. I aner ikke, hvor grim en oplevelse det er at opleve. Nogle må opgive sin stilling, fordi deres krop ikke kan forene sig med dette og frygten for en gentagelse. Tænk jer om og benyt de opstillede bænke på sikker afstand af skinner og trafik."
Du kan se Carsten Michael Olesens opslag nedenunder.
Til sidst i opslaget kommer lokomotivføreren med en klar opfordring:
"Livet er kort og vi behøver ikke hjælpe på vej. Pas på jer og mine kollegaer."
Har du oplevet noget tilsvarende?