Lorteproblem: Motionister overskider populær skov

27/08/2021

Sarah Steenfeldt

I øjeblikket er der et stort problem med, at motionister skider i den populære skov. Foto: Shutterstock
I øjeblikket skal man se sig godt for, i den populære skov - ellers kan man risikere at sætte foden i en menneskelort.

Mest læste i dag

De fleste har sikkert prøvet at være i den situation, at man skal på toilettet - NU. 

Det er der tilsyneladende en del motionister i den jydske hovedstad, der oplever i øjeblikket - og det ser ud til at være så akut, at det ikke kan vente til de kommer hjem eller når et offentligt toilet. 

Der meldes hvertfald om et "lorteproblem" i Riis Skov ved Aarhus, hvor motionister simpelthen skider i skoven - i stor grad. Og nu er de lokale beboere er ved at være godt trætte af problematikken. 

Det skriver TV 2 Østjylland

Problemet opstår i særdeleshed i den sydlige ende af Risskov, nær det udendørs træningscenter "Fitness i det fri". 

Andy Thomas, der er afdelingsleder for Grønne Områder i Aarhus Kommune, er ikke synderligt glad for tendensen.

"Problemet er, at folk, rent ud sagt, skider i en af Danmarks mest benyttede skove. Det er meget uhensigtsmæssig og ret ulækkert. Det ser ud til, at det sker, når de er ude at træne på fitnesspladsen i den sydlige ende af Risskov, da det er i umiddelbart nærheden af fitnesspladsen," siger han til TV 2 Østjylland.

Risskov er en særdeles populær skov og en af Danmarks mest benyttede skove. Fra skoven kan man blandt andet se denne smukke udsigt mod havnen. Foto: Shutterstock 

Blev syg af menneskelort

Også en beboer der bor på Dronning Margrethes Vej lige overfor parken, fortæller at han på blot en måned, har set tre forskellige motionister skide i skoven. Også han synes at det er klamt, at motionisterne benytter sig af skoven i den situation.

Det er dog ikke kun et problem fordi det "blot" er ulækkert - det har faktisk også gjort en hund syg.

En hundeejer har nemlig også oplevet, at hunden blev syg, efter at have spist afføring fra nogle af de lokale i skoven.

Ved Aarhus Kommune er man opmærksom på problemet - og der er også blevet sat skilte op, der viser at det ikke er tilladt at besørge i skoven. 

Andy Thomas har desuden en opfordring, han fortæller nemlig, at flere af de motionister der skider i skoven, selv har medbragt toiletpapir. Her er budskabet klart: Kan man medbringe toiletpapir - så kan man også medbringe en plastikpose og "samle op efter sig" - præcis som hundeejere gør, når hunden skider et uhensigtsmæssigt sted.

Befinder man sig i skoven og får akutte maveproblemer, så findes der tre offentlige toiletter lige i nærheden - nemlig ved Den Permanente, Marienlundsvej og Nordre Kirkegård. Er man i tvivl om hvor de er, så kan de findes i appen "Opdag Aarhus".

 

 

Anbefalet til dig