Lotte Rod: Hånd på låret-snakken skal stoppe

22/10/20 18:30

Mathias Busekist

Hun melder sig ind i debatten, hvor hun på Facebook melder klart ud.

Lotte Rod melder sig ind i sexisme-debatten på Facebook, hvor hun gør det tydeligt, at snakken skal stoppe, så man ikke udskammer alle mænd.

Det er ellers netop fortællingen om hånden på hendes lår, der startede en kæmpe sexismesag hos De Radikale Venstre, hvor hun 16. september afslørede, at hun var blevet krænket.

Det skriver B.T. 

Det kom frem, at der var tale om den daværende partiformand, Morten Østergaard, hvor han har lagt en hånd på hendes lår for et årti siden.

Det er siden blevet en episode, der tiltrak enorm opmærksomhed, men nu melder Lotte ud, at snakken skal stoppe.

Vil stille spørgsmålstegn ved sexismedebatten

Hun tager ifølge sit opslag på Facebook sagen op, da hun ønsker at stille spørgsmålstegn ved, hvad vi skal bruge sexismedebatten til.

”Jeg vil gerne sige tydeligt, hvor jeg vil hen, og hvor jeg ikke vil hen.”

Hun skriver, at krænkelseskulturen er berettiget:

”Når en politiker – eller chef – tager på én, tager han magten fra dig: Enten finder du dig i befamlingerne, og det er der ingen, der skal. Og ellers siger du fra, holder dig væk – og mister dermed indflydelse. Det er problemet,” skriver hun i sit opslag på Facebook.

Det er blevet taget for langt

Hun lægger dog ikke skjul på, at der er meget, som sexismedebatten ikke skal bruges til:

”Det skal ikke blive sådan, at man ikke kan joke eller hygge sig. Det skal ikke være sådan, vi holder op med at diskutere politik over et par øl eller danser med hinanden. Vi skal bare have nogle retningslinjer i politik på linje med dem, som mange private virksomheder har haft i årevis.”

Hun mener, at sexismedebatten bliver taget for langt, hvis man kigger på den nuværende sag med Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen.

Sagen omhandler Jesper, der har været sammen med en 15-årig da han selv var 20 år gammel.