Louises kæreste døde under graviditet – skulle i retten for at bevise, at han var faren

17/6/20 10:00

Nanna Christina Smidt

Dette er bare et modelfoto af en gravid mor med sit barn. Foto: Shutterstock.
Det lyder som en historie fra udlandet, men faktisk er dette sket i vores eget lille land. Louise Maagaard kunne ikke få anerkendt faderskabet til sit og sin afdøde kærestes fælles barn uden en tur i retten.

Selvom begge parrets to børn er undfanget på klinik, og der derfor ikke burde være nogen tvivl om faderskabet, så måtte Louise Maagaard i retten for at bevise, at hendes afdøde kæreste er faren til deres lille baby.

Havde kvalme

Det var en ret tragisk død som Louises kæreste fik. Selv var hun kun 12 uger hende i sin graviditet, da hendes kæreste en morgen klagede over, at han havde kvalme.

Louise og kæresten tog det ikke så tungt, og jokede med, at det nok bare var sympatimorgenkvalme.

Men kvalmen blev værre og de måtte tilkalde en ambulance. Det vidste sig at kæresten havde haft en hjerneblødning, og han døde seks dage efter. Det skriver TV2. 

Skulle registrer faren

Louise Maagaard stod nu gravid og med et lille barn helt selv. Og sorgen efter tabet af sin kæreste var også stor. Derfor gjorde de følgende måneders kamp det ikke nemmere.

For fem måneder siden blev hun mor til Elvira, men blot få dage efter fødslen modtog hun et brev i sin e-boks, hvor hun skulle registrere, at faren til Elvira.

Louise kunne dog ikke krydse af en nogen boks, hvor der stod "afdød", og derfor ringede hun til Familieretshuset for at høre, hvor hun skulle skrive hans navn og cpr-nummer.

Deres svar var, at de ikke havde så mange af Louises slags, og at den eneste mulighed var at sætte kryds i feltet, hvor der stod, at faren ikke ville kendes ved barnet eller var ukendt. Noget som Louise på ingen måde havde lyst til. Datteren Elvira var et ønskebarn og lavet på klinik, så der var ingen tvivl om faderskabet.

Men fordi Louise Maagaard ikke var gift med kæresten, kræver loven dokumentation for, hvem der er far til barnet. Hun havde dog levet med kæresten Henrik i ti år, og han vidste, at han skulle være far, og glædede sig enormt til det.

Derfor følte Louise, at det ville være en kæmpe, kæmpe løgn, hvis hun satte kryds i i en af de to bokse.

Men Familiehuset var hverken til at hugge eller stikke i. Der var ikke andre muligheder, og hvis hun ikke udfyldte papirerne, ville Familieretshuset skrive, at hun ikke ville samarbejde, og at de så måtte gå rettens vej.

Endte i retten alligevel

Selvom Louise valgte at samarbejde, og skrev under. Så endte sagen alligevel i retten.  

Familieretshuset ville tage sagen i retten, der skulle tages en DNA-test.

Igen en frustration for Louise, som har fuld dokumentation for, at Henrik er faren. Der står klokkeslæt på, hvornår hun blev gravid, og hvornår parret hørte hjertelyd.

Ydmygende spørgsmål

I retten følte Louise sig ydmyget, da hun flere gange måtte svare på spørgsmålet om, hvorvidt hun var sikker på, at kæresten var far til datteren Elvira.

Retten slog dog fast, at Henrik var far til Elvira, og derfor kunne hun i søndags blive døbt og få sin fars efternavn.

Efter Louise Maagaard er kommet i medierne med sin historie, har en anden kvinde taget kontakt til hende, da hun har været igennem det samme.