Lufthavn kræver at flyselskaber stopper salg af flybilletter hen over sommeren

12/7/22 14:05

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Londons lufthavn, indfører et loft, der kun tillader 100.000 passagerer at rejse dagligt, for at hjælpe luftfartsindustrien med, at klare efterspørgslen midt i kaotiske scener.

Heathrow lufthavn har angiveligt bedt flyselskaberne om, at stoppe med, at sælge flyvninger over sommeren, i et ekstremt træk, for at hjælpe luftfartssektoren med, at håndtere den øgede efterspørgsel. Det skriver Daily Star.

Briterne har stået over for kaotiske scener i løbet af de sidste par måneder, da lufthavne kæmper med enorme køer og aflyste flyvninger. 

Heathrow har erklæret, at de vil indføre et loft på 100.000 rejsende passagerer dagligt.

Den nye regel, fortsætter indtil skoleferien, der slutter den 11. september, et øget antal feriegæster har belastet lufthavnsarbejderne og kapaciteten.

Heathrows administrerende direktør John Holland-Kaye sagde: 

“I løbet af de sidste par uger, da antallet af rejsende passagerer regelmæssigt har overskredet 100.000 om dagen, er vi begyndt, at se perioder hvor servicen falder til et niveau, der ikke er acceptabelt, lange kø-tider, forsinkelser for passagerer, lav punktlighed og aflysninger i sidste øjeblik.” 

“Dette skyldes, en kombination af reduceret ankomstpunktlighed (som følge af forsinkelser i andre lufthavne og i europæisk luftrum) og et øget passagertal, der begynder at overstige den samlede kapacitet hos flyselskaber og lufthavnen.

“Vores kollegaer prøver at få så mange passagerer afsted som muligt, men vi kan ikke sætte dem i fare for deres egen sikkerhed og trivsel.”

Det står på nuværende tidspunkt ikke klart, hvordan Heathrow vil begrænse antallet, og om hele flyvninger eller enkelte passagerer vil blive påvirket. 

Lufthavnen forudser at 1500 af 4000 pladser, der skal skæres ned, er blevet solgt indtil videre, og at et forbud mod billetsalg vil forhindre, at de yderligere 2500 bliver solgt også. 

Heathrow har kæmpet for, at imødekomme efterspørgslen i de seneste måneder, hvor der er opstået lange køer ved sikkerhedskontrollen, og mange kæmper for, at få deres bagage ud af flyene.

Mere end 10.000 passagerer menes, at være blevet påvirket af aflysninger i sidste øjeblik i Storbritanniens største lufthavn i går. 

Før frokosttid i dag, blev 60 flyvninger aflyst, bestående af 48 udrejser og 15 ankomster.

“Den globale luftfartsindustri er ved at komme sig efter pandemien, men arven fra covid-19 fortsætter med, at udgøre udfordringer for hele sektoren, da den genopbygger kapaciteten,” fortsatte Holland-Kaye. 

“I Heathrow har vi set 40 års passagervækst på bare fire måneder. På trods af dette, lykkedes det os, at få langt de fleste passagerer problemfrit afsted på deres rejser.”

Han tilføjede: 

“Vi begyndte, at rekruttere tilbage i november sidste år, i forventning om, at kapaciteten ville kommer sig til sommer og i slutningen af juli, vil vi have lige så mange mennesker tilbage, som vi havde før pandemien.” 

Lufthavnschefen indrømmede, at der stadig vil være travlt, på trods af reduktionerne og bad folk om, at forberede deres tasker og covid-papirer forud for sikkerheds check-in.