Lukker ned øjeblikkeligt: Karantæne brudt

30/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et brud på karantænereglerne får nu konsekvenser.

Mest læste i dag

Lige nu spreder en smitsm hestepest bekymring blandt hesterejere i både Danmark og Europa. Pesten har medført strengere regler på området, men et brud på netop disse regler fører nu til, at Dansk Ride Forbund nu lukker alle aktiviteter med heste ned frem til slutningen af april.

Det oplyser forbundet tirsdag i en pressemeddelelse.

"Dansk Ride Forbund er i dag blevet bekendt med, at der i løbet af de sidste dage kan konstateres brud på reglerne for håndtering af smitsom sygdom, herunder karantænereglerne for heste, der indføres til Danmark fra udlandet," skriver Dansk Ride Forbund, inden de tilføjer: 

"Det medfører, at alle stævner og aktiviteter, der involverer heste, under Dansk Ride Forbund pr. dags dato lukkes ned frem til d. 26. april 2021."

Mister overblikket 

"Der er ikke tale om brud på karantæner blandt heste, som har været på stævnepladser med konstateret spredning af den aggressive type af herpesvirus, som spredte sig fra en stævneplads i Valencia, Spanien, for nogle uger siden. Alle heste hjemkommet herfra er stadig i intakte karantæner," fortæller Dansk Ride Forbund videre. 

"Der er derimod tale om konstatering af flere kombinerede forhold, hvor personer i forbindelse med import af heste har brudt reglerne for karantæne af heste indført fra udlandet, samt herudover brud på DRF’s øvrige regler for stævnedeltagelse med heste fra besætninger med smitsom sygdom."

Regelbrudene betyder, at DRF ikke længere finder det muligt at have et samlet billede af smittespredningen. 

"Det er på baggrund af ovenstående ikke længere muligt at stå inde for inddæmning af smitte på det niveau, som DRF ønsker. Der vurderes ikke at være en høj risiko for smittespredning, men ejere til involverede kontaktheste vil naturligvis blive informeret. Forholdene medfører dog desværre, at det ikke længere er muligt at tage et overordnet ansvar for det samlede billede af smittespredning," afslutter Dansk Ride Forbund pressemeddelelsen.