Luksusfælden: Forældre kalder 27-årig "svindler", "bedrager" og "skattesnyder"

08/9/20 08:45

Christian Granhøj Skouboe

Åke har sit eget firma. Det viser sig at være en dyr fornøjelse. Foto. ViaPlay
Selvom ambitionerne er store, så har 27-årige Åke svært ved at komme op om morgenen.

Tirsdag er Luksusfælden tilbage med et nyt afsnit. Denne gang har successerien været på besøg hos Åke på 27, der er selvstændig landbrugsarbejder. Den 27-åriges største drøm er at eje sin egen bondegård, som han kan drive eget landbrug fra. Åke har sit eget firma, hvor igennem han sælger sin arbejdskraft til områdets forskellige gårde. Planen er, at firmaet en dag har genereret så mange penge, at han kan købe sin drømmegård.  

På det sidste har Åke dog kun haft en enkelt kunde, og kunden har netop opsagt samarbejdet, fordi Åke ikke kan finde ud af at komme op om morgenen, derfor har Åkes veninde, Mette, bedt Luksusfælden om at hjælpe Åke til at få styr på både sin økonomi og sit liv. Selvom deres samtaler ofte kredser om økonomi, så føler Mette ikke, at hun formår at trænge igennem til sin ven.

 

Betaler hverken skat eller moms

Da Kenneth Hansen og Carsten Linnemann kigger nærmere på Åkes konti, viser det sig, at hans manglende evne til at komme ud af fjerene om morgenen ikke er firmaets eneste problem.

For Åke har hverken betalt skat eller moms af sin indtægt i firmaet og nu står han over for et skattesmæk på 151.000. I stedet for at betale moms og skat, så har han brugte pengene andensted. Han har bl.a. bestilt en hjemmeside til 67.000 og købt maskiner, der ikke virker til næsten 100.000,-. Det fortæller ViaPlay i en pressemeddelelse.  

Forholdet til Åkes forældre er heller ikke så godt, som den 27-årige kunne ønske. I programmet fortæller han bl.a. om en episode, hvor forældrene kaldte ham for "svindler", "bedrager" og "skattesnyder". Selvom forældrene ikke kender det samlede omfang af hans dårlige økonomi, så udsprang skæderiet heraf, fortæller Åke. 

I pressemeddelelsen lægger tv-udbyderen selv op til det drama, som forventes at udspille sig på danskernes skærm.

"Det er kun et spørgsmål om tid, før Åkes firma bliver erklæret konkurs. Men vil Åke lytte til eksperterne, når de beder ham lukke sit firma før andre gør det for ham? Og vil han for en gangs skyld følge sin veninde Mettes råd, når hun anbefaler ham ”at få et arbejde og blive lønmodtager ligesom alle andre mennesker”," skriver ViaPlay.