Måtte vende hver en krone: Pludselig var han mangemillionær

29/01/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En mand fra Esbjerg har med et slag fået rettet op på sin lidt skrøbelige økonomi.

Mest læste i dag

Når man er vant til at måtte vende og dreje hver en 25-øre i hverdagen, så er en gevinst på 4.000.000 kroner en helt abnormt stor gave at få.

”Det er jo løn for mange års arbejde, jeg lige har fået ind ad døren!” udbryder en mand fra Esbjerg, da han skal fortælle om det kæmpe boost, som hans ellers lidt trængte privatøkonomi fik på en af årets første dage.

”I rigtigt mange år har jeg ofte ligget lige inden jeg skulle sove og tænkt på, hvordan vi nu skulle få økonomien til at hænge sammen. Nu er det pludseligt helt modsat: Nu ligger jeg og tænker over, hvordan jeg skal bruge alle pengene, så de ikke bare bliver brændt af, uden at jeg får noget fornuftigt for det?” siger manden glad.

Han har allerede besluttet sig for, at en del af pengene skal investeres i solceller, så han fremover kan spare på elregningen. Og fordi han nu pludselig har råd, så bliver det ikke de billigste af slagsen, for de dyre holder længere.

”Det er dyrt at være fattig, og jeg har nok haft en tendens til at købe det lidt billige. Nu har jeg i stedet valgt at sige, at jeg køber en lidt dyrere kvalitet, for så holder det længere. Så tror jeg også, at vi vil få os en batteri-væg og skifte til en elbil. Jeg vil investere pengene i noget, der er til gavn for mig og mit liv ikke kun her og nu, men også om 10 eller 12 år,” siger han i en pressemeddelse.

For meget 'westjyde' til Maldiverne

Pengene skal dog ikke kun gå til snusfornuftige ting – for eksempel vil manden gerne tage på en rejse med sin kone.

”Selvfølgelig skal vi det. Vi har hidtil ikke haft råd til at rejse så meget, for vi har ikke haft så mange penge, men det er en af de ting, vi godt vil have gjort,” siger han og fortæller, at han allerede har kigget på en rejse, som han dog droppede igen:

”Jeg var inde for at kigge på en vinterferie. Jeg kiggede på en tur til Maldiverne. 60.000 kroner pr. person, og så blev jeg enig med mig selv om, at det var jeg godt nok for nærig til. Så er der for meget westjyde i mig. 60.000 kroner for én person i én uge? Det var nok ikke det billigste hotel, og det var med all-inclusive, men SÅ rig føler jeg mig ikke endnu, ”siger han med et grin, før han eftertænksomt tilføjer:

”Men det er jeg jo…”

Manden får i øvrigt ikke alle pengene på en gang, for gevinsten stammer fra skrabeloddet ’Den Store Julekalender’, hvor gevinsten udbetales som fire julegaver på 1.000.000 kroner – den første er gået ind på kontoen, men manden må pænt vente med at pakke de følgende tre millioner ud til julen i år og de to næste år.

Anbefalet til dig