Madeleine McCann-sagen: Nu er der nyt

22/4/22 06:42

Sarah Steenfeldt

Foto: Metropolitan Police
Nu er der nyt i den tragiske sag.

Det er nu næsten 15 år siden at den dengang tre-årige Madeleine McCann forsvandt fra en ferielejlighed i i byen Praia Da Luz i Portugal.

13 år skulle der dog gå, før der for alvor kom nyt i sagen, og denne gang var det tysk politi, der meldte sig på banen. De var nemlig overbeviste om - og er det stadig i dag - at Madeleine McCann er død.

De seneste år har den tyske mand Christian Brueckner været hovedmistænkt i sagen om den lille piges forsvinden. Der har dog endnu ikke været rejst sigtelse mod ham. Men nu er han blevet sigtet i sagen og er dermed officielt hovedmistænkt i sagen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Også flere tyske medier skriver at Christian Brueckner nu er officielt hovedmistænkt i sagen.

Ville snart være forældet

I Portugal er der en forældelsesfrist på 15 år - hvilket ville betyde, at Christian Brueckner snart ville kunne undgå at blive sigtet i sagen, da den vil blive forældet den 3. maj. 

Nu er der handlet hurtigt og nu er han sigtet.

Det skriver de på baggrund af en udtalelse fra en portugisisk anklager.

Ifølge en kilde har den hovedmistænkte indrømmet over for en ven, at han står bag den lille piges forsvinden. Derudover kan blandt andet udskrifter fra telemaster placere ham i byen den aften, hvor Madeleine forsvandt. 

Christian Brueckner er i øjeblikket fængslet for en anden forbrydelse. 

Scotland Yard meldte tidligere i år ud, at de stopper deres efterforskning i sagen til september, da der ikke er flere midler til at fortsætte.