Madlavningsentusiasten Ereka Vetrini, også kendt som @ereksafood på TikTok, delte en metode til hvordan, man får sin pasta helt perfekt og al dente.
Al dente, der betyder “til tanden”, er en bestemt måde, at tilberede pasta på.
Resultatet er mørt, men også fast og sejt efter smag.
Italy Magazine sagde:
“For at være virkelig italiensk er al dente, der bogstaveligt talt betyder ‘til tanden’ eller med lidt bid, den eneste vej at gå.”
Ereka fortalte sine med-pasta-elskere:
“Jeg har lige opdaget det mest fantastiske pasta trick.”
Det fandt hun i bogen Italian Food fra 1995 af Elizabeth David.
Ereka fortsatte:
“Brug en liter vand til hvert 100 gram pasta.
“Når vandet koger, tilsættes en spiseskefuld salt for hver to liter vand.”
“Tilsæt nu din pasta.”
Til denne særlige tilberedningsmetode, behøver pastaen slet ikke koges særlig længe.
“Når det begynder at koge igen, så kog det i nøjagtigt tre minutter.”
Dernæst skal man slukke for varmen og dække pastaen til.
Dette kan gøres med et viskestykke eller et låg.
Tykkere pastaer som rigatoni kan efterlades i otte minutter.
Tyndere pastaer har kun brug for fem minutter.
Herefter kan pastaen drænes.
Ved at prøve sin metode, afslørede Ereka, at det fungerede fuldstændigt.
Hun sagde:
“Det har fået en lille smule bid, men ikke for meget.”
Folk kommenterede og en skrev:
“Wauw, game changer.”
En anden skrev:
“Jeg prøvede dette, DET ER FANTASTISK.”
En tredje skrev:
“Tak! Jeg hader grødet og overkogt pasta.”