Mads Brügger laver stor kovending i snakken om 'Den sorte svane'

Af: Lucas Andreas

|

05/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2 / Wingman Media
Foto: TV 2 / Wingman Media
Han trækker nu sin tidligere udtalelse tilbage.

Lige nu læser andre også

TV2-dokumentaren 'Den sorte svane' har sendt rystelser gennem Danmark, siden den i sidste uge blev sendt på gaden.

Dokumentaren giver et indblik i hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Og den noget så omdiskuterede dokumentar har for alvor sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil, som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Kort efter dokumentaren så dagens lys kom det frem, at Amira Smajic blev dømt den 1. februar 2022, kort inden optagelserne. Her blev hun ifølge dommen kendt skyldig i at have udvist 'grov skødesløshed' i forbindelse med sit job som erhvervsjurist.

Hun skulle betale 10 dagbøder af 1000 kroner.

Herefter væltede spørgsmålene ind til journalist Mads Brügger, der ikke lagde skjul på, at han ikke vil have brugt Amira Smajic som muldvarp i dokumentaren, hvis han kendte til hendes kriminalitet.

Trækker udtalelse tilbage

Men nu har han valgt at trække sin tidligere udtalelse tilbage, hvor han udtrykte fortrydelse over brugen af Amira Smajic som muldvarp i en dokumentar.

På det sociale medie X forklarer Brügger, at hans oprindelige svar blev givet uden kendskab til detaljerne omkring Amira Smajics tidligere kriminalitet:

"Da jeg svarer, ved jeg ikke, hvornår kriminaliteten er blevet begået, og jeg er så lidt inde i sagen, at jeg heller ikke ved, at forbrydelsen kun blev straffet med dagbøder - og fordi jeg ikke når at tænke mig om, svarer jeg »umiddelbart nej«. Det svar vil jeg gerne trække tilbage nu, hvor jeg sat mig bedre ind i sagen", skriver han.

I et interview med Ekstra Bladet udtrykte Mads Brügger tvivl om, hvorvidt de ville have brugt Amira Smajic, hvis de havde været bekendt med hendes dom. Han understregede dog, at han ikke kendte sagen godt nok til at udtale sig om hypotetiske scenarier:

"Selvfølgelig står jeg stadig bag brugen af Amira som muldvarpe, og henviser herfra til TV2 om spørgsmål desangående. Beklager forvirringen", lyder det fra Mads Brügger.

Du kan se opslaget på X fra Mads Brügger herunder:

Anbefalet til dig